Skip to main content
search

Λίαν ευμεγέθης (γιγάντια) βρογχοκήλη σε ασθενή με ‘δύσκολο’ τράχηλο

H ασθενής ετών 58 προσήλθε για χειρουργική αντιμετώπιση λίαν ευμεγέθους (γιγάντιας) βρογχοκήλης.

Στο υπερηχογράφημα απεικονίσθηκε σημαντική αύξηση των διαστάσεων του θυρεοειδούς, του οποίου ο δεξιός λοβός καταδύεται στο ανώτερο πρόσθιο μεσοθωράκιο. Ο δεξιός λοβός καταλαμβάνεται κατά το μεγαλύτερό του μέρος από ευμεγέθη οζώδη σχηματισμό μεγίστης διαμέτρου 82.5 mm που αποτελείται από αρκετούς συρρέοντες επιμέρους όζους.

Και ο αριστερός λοβός παρουσιάζει αύξηση των διαστάσεων, μικρότερου εντούτοις βαθμού σε σχέση με τον δεξιό, με παρουσία αρκετών διάσπαρτων όζων, οι μεγαλύτεροι διαμέτρου 48 mm (στον κάτω πόλο) και 38 mm στον άνω πόλο.

Ασθενής ευθυρεοειδική.

Υποβλήθηκε σε ολική θυρεοειδεκτομή μέσω εγκάρσιας τραχηλικής τομής υπό γενική αναισθησία. Κατά την επέμβαση παρατηρείται εξαιρετικά μεγάλου βαθμού αύξηση των διαστάσεων του θυρεοειδούς αδένα και ιδίως του δεξιού λοβού που εκτείνεται πρακτικά από το ύψος της γωνίας της κάτω γνάθου μέχρι το ανώτερο πρόσθιο μεσοθωράκιο στο οποίο καταδύεται. Η αύξηση αυτή αφορά και τις τρεις διαστάσεις (κεφαλοουραία, εγκάρσια, προσθιοπισθία).

Η κινητοποίηση και η παρασκευή των δύο λοβών εξελίσσεται με εξαιρετικά μεγάλου βαθμού δυσκολία λόγω:

(α) των λίαν αυξημένων διαστάσεων του αδένα (γιγάντια βρογχοκήλη)

(β) του σωματότυπου της ασθενούς (δύσκολος τράχηλος, παχυσαρκία, βραχύς και βαθύς τράχηλος) και

(γ) της λίαν αυξημένης αγγείωσης του αδένα μέσω εξαιρετικά μεγάλης διαμέτρου αγγείων, πράγμα που δημιουργεί ιδιαίτερα αυξημένο κίνδυνο μεγάλης αιμορραγίας.

Σε όλη τη διάρκεια της επέμβασης οπτική αναγνώριση και προστασία των παλίνδρομων λαρυγγικών νεύρων άμφω.

Η επέμβαση εξελίχθηκε ομαλά, πλην όμως με τις πολύ δύσκολες συνθήκες που περιγράφηκαν.

Η γενική αναισθησία και η επέμβαση έγιναν καλά ανεκτές.

Η μετεγχειρητική πορεία ήταν ομαλή.

Εξήλθε της κλινικής την 1η μετεγχειρητική ημέρα σε καλή γενική κατάσταση.

ΣΧΟΛΙΟ

Σε κάποιος περιπτώσεις η αφαίρεση θυρεοειδούς (θυρεοειδεκτομή) μπορεί να είναι μία αρκετά δύσκολη επέμβαση. Μία τέτοια περίπτωση ήταν και η ασθενής που αναφέρθηκε παραπάνω, για τους λόγους που ήδη περιγράφηκαν.

Η εμπειρία του χειρουργού στη χειρουργική του θυρεοειδούς, ιδιαίτερα στις περιπτώσεις αυτές, είναι κρίσιμης σημασίας για την σωστή (lege artis) και ασφαλή εκτέλεση της επέμβασης, χωρίς να παρατείνεται άσκοπα η διάρκεια της θυρεοειδεκτομής. Ο χειρουργός θα πρέπει να είναι εξειδικευμένος χειρουργός θυρεοειδούς.

 

ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ – ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ

Για τις παθήσεις θυρεοειδούς

Για τις παθήσεις παραθυρεοειδών

Λίαν ευμεγέθης (γιγάντια) βρογχοκήλη

 

ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙΤΕ

ΕΥΓΕΝΙΔΕΙΟ– Παπαδιαμαντοπούλου 20 (Ιλίσια)

ΙΑΤΡΙΚΟ ΨΥΧΙΚΟΥ– Άντερσεν 1 (Νέο Ψυχικό)

ΜΗΤΕΡΑ– Ερυθρού Σταυρού 5 (Μαρούσι)

Τηλ 6977068223 & 210-7487318

Email: georgesakorafas@yahoo.com

 

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

VIDEOS

Λίαν ευμεγέθης (γιγάντια) βρογχοκήλη

Βρογχοκήλη

Υπερθυρεοειδισμός

Νόσος Graves

Καρκίνος θυρεοειδούς

Όζοι θυρεοειδούς

Θυρεοειδίτιδες

Θυρεοειδίτιδα Hashimoto

 

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΑΣ ΕΠΙΛΕΞΕΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΘΥΡΕΟΕΙΔΟΥΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΘΥΡΕΟΕΙΔΩΝ

  • Γιατί διαθέτουμε πολύ μεγάλη και μακρόχρονη εμπειρία στη χειρουργική των ενδοκρινών αδένων (θυρεοειδούς – παραθυρεοειδών) λόγω μακράς και συστηματικής ενασχόλησης με τις χειρουργικές παθήσεις θυρεοειδούς – παραθυρεοειδών.
  • Γιατί είμαστε σε θέση να εκτελέσουμε με ασφάλεια και αποτελεσματικότητα κάθε είδους χειρουργική επέμβαση θυρεοειδούς – παραθυρεοειδών, ακόμη και σε επιπλεγμένα (δύσκολα) περιστατικά, όπως εκτεταμένοι λεμφαδενικοί καθαρισμοί σε καρκίνο θυρεοειδούς, επεμβάσεις σε λίαν ευμεγέθεις καταδυόμενες στο μεσοθωράκιο βρογχοκήλες, υποτροπές παθήσεων θυρεοειδούς (συμπεριλαμβανομένου του καρκίνου θυρεοειδούς), υποτροπές υπερπαραθυρεοειδισμού, αδενώματα παραθυρεοειδών σε έκτοπη θέση ή λόγω υπεράριθμων παραθυρεοειδών, διάχυτη υπερπλασία παραθυρεοειδών κλπ.
  • Γιατί έχουμε να δείξουμε σταθερή και μακρόχρονη επιστημονική παρουσία, με αρκετές δημοσιεύσεις στη διεθνή βιβλιογραφία πάνω σε θέματα χειρουργικής ενδοκρινών αδένων (θυρεοειδούς – παραθυρεοειδών)
  • Γιατί έχουν πλέον δημιουργηθεί οι πλέον καλές και αξιόπιστες συνεργασίες με εξειδικευμένους και έμπειρους συναδέλφους άλλων εμπλεκομένων ειδικοτήτων (ενδοκρινολόγους, ακτινολόγους, κυτταρολόγους, αναισθησιολόγους, παθολογοανατόμους, πυρηνικούς γιατρούς). Με τις συνεργασίες αυτές επιτυγχάνεται το καλύτερο δυνατό θεραπευτικό αποτέλεσμα, με στόχο πάντα το καλό του ασθενούς που μας εμπιστεύεται. Με την παροχή πολύ υψηλού επιπέδου υπηρεσιών υγείας, σύμφωνα με τα τρέχοντα διεθνή δεδομένα (standards), το πρόβλημα του ασθενούς επιλύεται άμεσα, οριστικά, αποτελεσματικά και με την μέγιστη δυνατή ασφάλεια.
  • Γιατί έχουμε συνεργασία με επιλεγμένα νοσοκομεία που προσφέρουν υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας, αξιοπρεπείς συνθήκες νοσηλείας, σε ευχάριστο περιβάλλον, έτσι ώστε το πρόβλημα της υγείας να αντιμετωπιστεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και σε ένα όσο το δυνατόν πιο φιλικό περιβάλλον.
  • Γιατί ο προγραμματισμός της επέμβασης μπορεί να γίνει άμεσα, χωρίς άσκοπες καθυστερήσεις.
  • Γιατί κατανοούμε τις δύσκολες οικονομικές συγκυρίες που βιώνει τα τελευταία χρόνια η κοινωνία μας και βοηθούμε έμπρακτα όποιον/όποια ασθενή χρειάζεται βοήθεια από την πλευρά μας.
[/vc_column_text][/vc_column]
[dt_fancy_image image_id=”8062″][dt_fancy_image image_id=”8063″]
[/vc_row]

3165

Θυρεοειδεκτομές

656

Λεμφαδενικοί Καθαρισμοί

404

Παραθυρεοειδεκτομές
ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ