Skip to main content
search

Λίγα εισαγωγικά λόγια

Διάχυτη τοξική βρογχοκήλη (νόσος Graves’) και πολυεστιακός καρκίνος θυρεοειδούς – με αφορμή ασθενή μας. – Η διάχυτη τοξική βρογχοκήλη (νόσος Graves’) είναι μία σχετικά συχνή πάθηση του θυρεοειδούς. Ο υπερθυρεοειδισμός συχνά οφείλεται σε αυτή (δύο άλλες αιτίες του είναι η πολυοζώδης τοξική βρογχοκήλη και σπανιότερα το τοξικό αδένωμα).

Τι ίσχυε παλιότερα

Παλιότερα εθεωρείτο ότι ο καρκίνος του θυρεοειδούς δεν συνδυάζεται με την νόσο Graves’. Μάλιστα, οι παλιότεροι κλινικοί γιατροί θεωρούσαν ότι η νόσος Graves’ ‘προστατεύει΄ από τον καρκίνο του θυρεοειδούς. Και αυτή ήταν μια συνήθης διαβεβαίωση από την πλευρά τους για να καθησυχάσουν τους ασθενείς όταν εγείρονταν τέτοιο θέμα. Αναφέρονταν παλιότερα ότι καρκίνος θυρεοειδούς υπάρχει σε ένα ποσοστό έως 3 % στους ασθενείς με νόσο Graves’.

Τι ισχύει σήμερα

Τα τελευταία εντούτοις χρόνια ο καρκίνος του θυρεοειδούς ανιχνεύεται πολύ περισσότερο συχνά στους ασθενείς με νόσο Graves’. Η συνύπαρξή τους δεν θα πρέπει να θεωρείται τόσο σπάνια όσο παλαιότερα.

Η ασθενής μας

Η ασθενής μας, ηλικίας 52 ετών, υποβλήθηκε σε ολική θυρεοειδεκτομή με προεγχειρητική διάγνωση «διάχυτη τοξική βρογχοκήλη [νόσος Graves’], υπό αγωγή με unimazole». Στο υπερηχογράφημα απεικονίσθηκαν τα συνήθη ευρήματα (αυξημένες διαστάσεις του θυρεοειδούς, αυξημένη αιμάτωση, ανομοιογένεια ηχοδομής χωρίς σαφή ανάδειξη όζων). Στην ιστολογική εξέταση βρέθηκαν 3 εστίες θηλώδους καρκινώματος διαμέτρου έως 4 mm (θηλώδη μικροκαρκινώματα).

Σχόλιο

Η αλλαγή αυτή που περιγράφεται σε σχέση με παλαιότερα επιβάλλει συγκεκριμένες αλλαγές (όταν χρειάζεται) από την πλευρά του γιατρού όσον αφορά την αντιμετώπιση των ασθενών με νόσο Graves’. Οι αλλαγές αυτές αφορούν τόσο την προεγχειρητική διερεύνηση των ασθενών όπως επίσης και την θεραπευτική αντιμετώπισή τους. Τα βήματα που θα πρέπει να γίνουν καθορίζονται με βάση τα ευρήματα του κάθε συγκεκριμένου ασθενούς.

 

Διάχυτη τοξική βρογχοκήλη (νόσος Graves) και καρκίνος θυρεοειδούς 9 0 6

Μάθετε περισσότερα:

  • Για τον καρκίνο του θυρεοειδούς
  • Για τη διάχυτη τοξική βρογχοκήλη (νόσος Graves’)

Θα μας βρείτε:

  • ΕΥΓΕΝΙΔΕΙΟ – Παπαδιαμαντοπούλου 20 (Ιλίσια)
  • ΙΑΤΡΙΚΟ ΨΥΧΙΚΟΥ – Άντερσεν 1 (Νέο Ψυχικό)
  • ΜΗΤΕΡΑ – Ερυθρού Σταυρού 5 (Μαρούσι)

Διάχυτη τοξική βρογχοκήλη (νόσος Graves) και καρκίνος θυρεοειδούς 9 0 6

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

ΓΙΑΤΙ ΕΜΑΣ?

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΚΑΙ ΚΟΣΤΟΣ

ΠΑΘΗΣΕΙΣ ΘΥΡΕΟΕΙΔΟΥΣ

Καρκίνος θυρεοειδούς

Όζοι θυρεοειδούς

Υπερθυρεοειδισμός

Βρογχοκήλη

Θυρεοειδίτιδες

ΠΑΘΗΣΕΙΣ ΠΑΡΑΘΥΡΕΟΕΙΔΩΝ

Αδένωμα παραθυρεοειδούς

Υπερπαραθυρεοειδισμός – Πρωτοπαθής

Υπερπαραθυρεοειδισμός – Δευτεροπαθής και Τριτοπαθής

Ευγενίδειο

Ιατρικό Ψυχικού

Διάχυτη τοξική βρογχοκήλη (νόσος Graves) και καρκίνος θυρεοειδούς 9 0 6

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΑΣ ΕΠΙΛΕΞΕΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΘΥΡΕΟΕΙΔΟΥΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΘΥΡΕΟΕΙΔΩΝ

  • Γιατί διαθέτουμε πολύ μεγάλη και μακρόχρονη εμπειρία στη χειρουργική των ενδοκρινών αδένων (θυρεοειδούς – παραθυρεοειδών) λόγω μακράς και συστηματικής ενασχόλησης με τις χειρουργικές παθήσεις θυρεοειδούς – παραθυρεοειδών.
  • Γιατί είμαστε σε θέση να εκτελέσουμε με ασφάλεια και αποτελεσματικότητα κάθε είδους χειρουργική επέμβαση θυρεοειδούς – παραθυρεοειδών, ακόμη και σε επιπλεγμένα (δύσκολα) περιστατικά, όπως εκτεταμένοι λεμφαδενικοί καθαρισμοί σε καρκίνο θυρεοειδούς, επεμβάσεις σε λίαν ευμεγέθεις καταδυόμενες στο μεσοθωράκιο βρογχοκήλες, υποτροπές παθήσεων θυρεοειδούς (συμπεριλαμβανομένου του καρκίνου θυρεοειδούς), υποτροπές υπερπαραθυρεοειδισμού, αδενώματα παραθυρεοειδών σε έκτοπη θέση ή λόγω υπεράριθμων παραθυρεοειδών, διάχυτη υπερπλασία παραθυρεοειδών κλπ.
  • Γιατί έχουμε να δείξουμε σταθερή και μακρόχρονη επιστημονική παρουσία, με αρκετές δημοσιεύσεις στη διεθνή βιβλιογραφία πάνω σε θέματα χειρουργικής ενδοκρινών αδένων (θυρεοειδούς – παραθυρεοειδών)
  • Γιατί έχουν πλέον δημιουργηθεί οι πλέον καλές και αξιόπιστες συνεργασίες με εξειδικευμένους και έμπειρους συναδέλφους άλλων εμπλεκομένων ειδικοτήτων (ενδοκρινολόγους, ακτινολόγους, κυτταρολόγους, αναισθησιολόγους, παθολογοανατόμους, πυρηνικούς γιατρούς). Με τις συνεργασίες αυτές επιτυγχάνεται το καλύτερο δυνατό θεραπευτικό αποτέλεσμα, με στόχο πάντα το καλό του ασθενούς που μας εμπιστεύεται. Με την παροχή πολύ υψηλού επιπέδου υπηρεσιών υγείας, σύμφωνα με τα τρέχοντα διεθνή δεδομένα (standards), το πρόβλημα του ασθενούς επιλύεται άμεσα, οριστικά, αποτελεσματικά και με την μέγιστη δυνατή ασφάλεια.
  • Γιατί έχουμε συνεργασία με επιλεγμένα νοσοκομεία που προσφέρουν υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας, αξιοπρεπείς συνθήκες νοσηλείας, σε ευχάριστο περιβάλλον, έτσι ώστε το πρόβλημα της υγείας να αντιμετωπιστεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και σε ένα όσο το δυνατόν πιο φιλικό περιβάλλον.
  • Γιατί ο προγραμματισμός της επέμβασης μπορεί να γίνει άμεσα, χωρίς άσκοπες καθυστερήσεις.
  • Γιατί κατανοούμε τις δύσκολες οικονομικές συγκυρίες που βιώνει τα τελευταία χρόνια η κοινωνία μας και βοηθούμε έμπρακτα όποιον/όποια ασθενή χρειάζεται βοήθεια από την πλευρά μας.

Διάχυτη τοξική βρογχοκήλη (νόσος Graves) και καρκίνος θυρεοειδούς 9 0 6[/vc_column_text][/vc_column]

[dt_fancy_image image_id=”5232″]
[/vc_row]

3165

Θυρεοειδεκτομές

656

Λεμφαδενικοί Καθαρισμοί

404

Παραθυρεοειδεκτομές
ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ