Skip to main content
search

Θυρεοειδεκτομή-παραθυρεοειδεκτομή και Παράμετρος «Surgeon Volume» Τί είναι

Ο όρος «Surgeon Volume» αναφέρεται στον ‘όγκο δουλειάς’ που διεκπεραιώνει ένας χειρουργός. Πρακτικά αυτό ο ‘όγκος δουλειάς’ μετριέται με τον αριθμό περιστατικών – σε ένα συγκεκριμένο γνωστικό αντικείμενο – που χειρουργεί ο χειρουργός σε ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα (συνήθως γίνεται αναφορά στον ένα χρόνο). Ειδικά στις επεμβάσεις θυρεοειδούς και παραθυρεοειδών η παράμετρος «Surgeon Volume» υπολογίζεται με βάση τον αριθμό των θυρεοειδεκτομών – παραθυρεοειδεκτομών ανά έτος. 

Παράμετρος «Surgeon Volume» – τι σημαίνει για τις επεμβάσεις θυρεοειδούς και παραθυρεοειδών (θυρεοειδεκτομή–παραθυρεοειδεκτομή)

Η παράμετρος αυτή (Surgeon Volume) έχει αποκτήσει τα τελευταία χρόνια μεγάλη σημασία σε όλα τα πεδία της χειρουργικής (επεμβάσεις παγκρέατος, ήπατος, οισοφάγου, παχέος εντέρου), συμπεριλαμβανομένης και της ενδοκρινικής χειρουργικής (επεμβάσεις θυρεοειδούς και παραθυρεοειδών [θυρεοειδεκτομή – παραθυρεοειδεκτομή]). Ήδη από τις αρχές της δεκαετίας του ’80 υπήρχαν αναφορές στη βιβλιογραφία ότι τα θεραπευτικά αποτελέσματα και η ποιότητα της φροντίδας είναι σαφώς καλύτερα όταν η αντιμετώπιση των ασθενών γίνεται από «High-Volume Surgeons», δηλαδή από χειρουργούς που αντιμετωπίζουν μεγάλο όγκο ασθενών σε καθημερινή βάση, στο γνωστικό τους αντικείμενο (εξειδίκευσή τους). Η μέτρηση των παραπάνω μπορεί να γίνει τόσο ποσοτικά, όπως και ποιοτικά, με βάση συγκεκριμένες παραμέτρους, όπως:

  • Συνολική επιβίωση ασθενών
  • Επιβίωση ελεύθερη νόσου (ειδικά για ογκολογικούς ασθενείς)
  • Ποσοστά υποτροπής (επανεμφάνισης) της νόσου
  • Διάρκεια νοσηλείας
  • Ανάγκη παραμονής / διάρκεια παραμονής στη μονάδα εντατικής νοσηλείας
  • Ποσοστά επιπλοκών
  • Επανεπεμβάσεις για αντιμετώπιση επιπλοκών
  • Ποσοστά ικανοποίησης των ασθενών (αξιολόγηση από τους ίδιους τους ασθενείς)

Τα παραπάνω αποτελούν πλέον βασικές αρχές στο θέμα της αξιολόγησης της ποιότητας της φροντίδας των ασθενών. Όπως αναφέρθηκε, ισχύουν πρακτικά σε όλα τα πεδία (υποειδικότητες) της χειρουργικής, συμπεριλαμβάνοντας και τις επεμβάσεις θυρεοειδούς και παραθυρεοειδών.

Θυρεοειδεκτομή-παραθυρεοειδεκτομή – Γιατί η παράμετρος «Surgeon Volume» είναι τόσο σημαντική;

H απάντηση είναι προφανής, καθώς όσο πιο «μεγάλη» είναι η παράμετρος αυτή, τόσο ΔΙΑΣΦΑΛΙΖΕΤΑΙ και ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ η εμπειρία του χειρουργού. Είναι προφανές ότι δεν αρκεί να αποκτήσει κανείς εμπειρία σε ένα γνωστικό πεδίο της χειρουργικής. Ούτε είναι αρκετή η θεωρητική εμπειρία, ειδικά στις χειρουργικές ειδικότητες, που κατά ένα μεγάλο μέρος είναι ΠΡΑΞΗ. Η εμπειρία που έχει αποκτήσει κανείς σε κάποια φάση της εκπαίδευσης / μετεκπαίδευσης θα πρέπει όχι απλά να μπορεί να ΣΥΝΤΗΡΗΘΕΙ αλλά και να ΑΥΞΗΘΕΙ.

Προϋπόθεση για αυτό είναι η ΣΥΝΕΧΗΣ ΤΡΙΒΗ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ με μεγάλο αριθμό περιστατικών. Με άλλα λόγια, ο χειρουργός που ασχολείται με επεμβάσεις θυρεοειδούς και παραθυρεοειδών (θυρεοειδεκτομή – παραθυρεοειδεκτομή) μπορεί να επιτύχει τα βέλτιστα θεραπευτικά αποτελέσματα παρέχοντας την καλύτερη δυνατή φροντίδα στους ασθενείς του ΕΦΟΣΟΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙ ΣΕ ΣΤΑΘΕΡΗ ΒΑΣΗ ΜΕΓΑΛΟ ΑΡΙΘΜΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΩΝ.

Θυρεοειδεκτομή-παραθυρεοειδεκτομή,«Surgeon Volume» και βαθμός δυσκολίας περιστατικών

Μία επιπλέον ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΣ είναι ο βαθμός δυσκολίας των περιστατικών που αναλαμβάνει ένας χειρουργός. Ο εξειδικευμένος «High-Volume Thyroid-Parathyroid Surgeon” εκ των πραγμάτων θα κληθεί να αντιμετωπίσει και πολύπλοκα (δύσκολα) περιστατικά, όπως:

  • Εκτεταμένους καρκίνους θυρεοειδούς
  • Υποτροπές καρκίνου θυρεοειδούς
  • Υποτροπές υπερπαραθυρεοειδισμού
  • Γιγάντιες βαθιά καταδυόμενες βρογχοκήλες
  • Έκτοπα αδενώματα παραθυρεοειδούς κλπ.

Τα δύσκολα (επιλεγμένα) αυτά περιστατικά αυξάνουν επίσης σημαντικά την εμπειρία του «High- Volume Surgeon». Παρά το ότι οι ορισμοί εν προκειμένω είναι δύσκολοι και εν πολλοίς αυθαίρετοι, για να θεωρηθεί ένας χειρουργός θυρεοειδούς σαν «High-Volume Surgeon» θα πρέπει να εκτελεί σε ετήσια βάση πάνω από 200 – 300 θυρεοειδεκτομές ανά έτος.

 

Θυρεοειδεκτομή-παραθυρεοειδεκτομή και “surgeon volume” 9 0 6

ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Για τις παθήσεις θυρεοειδούς
Για τις παθήσεις των παραθυρεοειδών
Για τις επεμβάσεις θυρεοειδούς
Για τις επεμβάσεις παραθυρεοειδών

Θυρεοειδεκτομή-παραθυρεοειδεκτομή και “surgeon volume” 9 0 6

ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙΤΕ

ΕΥΓΕΝΙΔΕΙΟ– Παπαδιαμαντοπούλου 20 (Ιλίσια)
Ιατρικό Ψυχικού– Άντερσεν 1 (Νέο Ψυχικό)
ΜΗΤΕΡΑ– Ερυθρού Σταυρού 5 (Μαρούσι)

Θυρεοειδεκτομή-παραθυρεοειδεκτομή και “surgeon volume” 9 0 6

Τηλ 6977068223 & 210-7487318
Email: georgesakorafas@yahoo.com

Home

Θυρεοειδεκτομή-παραθυρεοειδεκτομή και “surgeon volume” 9 0 6

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΑΣ ΕΠΙΛΕΞΕΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΘΥΡΕΟΕΙΔΟΥΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΘΥΡΕΟΕΙΔΩΝ

  • Γιατί διαθέτουμε πολύ μεγάλη και μακρόχρονη εμπειρία στη χειρουργική των ενδοκρινών αδένων (θυρεοειδούς – παραθυρεοειδών) λόγω μακράς και συστηματικής ενασχόλησης με τις χειρουργικές παθήσεις θυρεοειδούς – παραθυρεοειδών.
  • Γιατί είμαστε σε θέση να εκτελέσουμε με ασφάλεια και αποτελεσματικότητα κάθε είδους χειρουργική επέμβαση θυρεοειδούς – παραθυρεοειδών, ακόμη και σε επιπλεγμένα (δύσκολα) περιστατικά, όπως εκτεταμένοι λεμφαδενικοί καθαρισμοί σε καρκίνο θυρεοειδούς, επεμβάσεις σε λίαν ευμεγέθεις καταδυόμενες στο μεσοθωράκιο βρογχοκήλες, υποτροπές παθήσεων θυρεοειδούς (συμπεριλαμβανομένου του καρκίνου θυρεοειδούς), υποτροπές υπερπαραθυρεοειδισμού, αδενώματα παραθυρεοειδών σε έκτοπη θέση ή λόγω υπεράριθμων παραθυρεοειδών, διάχυτη υπερπλασία παραθυρεοειδών κλπ.
  • Γιατί έχουμε να δείξουμε σταθερή και μακρόχρονη επιστημονική παρουσία, με αρκετές δημοσιεύσεις στη διεθνή βιβλιογραφία πάνω σε θέματα χειρουργικής ενδοκρινών αδένων (θυρεοειδούς – παραθυρεοειδών)
  • Γιατί έχουν πλέον δημιουργηθεί οι πλέον καλές και αξιόπιστες συνεργασίες με εξειδικευμένους και έμπειρους συναδέλφους άλλων εμπλεκομένων ειδικοτήτων (ενδοκρινολόγους, ακτινολόγους, κυτταρολόγους, αναισθησιολόγους, παθολογοανατόμους, πυρηνικούς γιατρούς). Με τις συνεργασίες αυτές επιτυγχάνεται το καλύτερο δυνατό θεραπευτικό αποτέλεσμα, με στόχο πάντα το καλό του ασθενούς που μας εμπιστεύεται. Με την παροχή πολύ υψηλού επιπέδου υπηρεσιών υγείας, σύμφωνα με τα τρέχοντα διεθνή δεδομένα (standards), το πρόβλημα του ασθενούς επιλύεται άμεσα, οριστικά, αποτελεσματικά και με την μέγιστη δυνατή ασφάλεια.
  • Γιατί έχουμε συνεργασία με επιλεγμένα νοσοκομεία που προσφέρουν υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας, αξιοπρεπείς συνθήκες νοσηλείας, σε ευχάριστο περιβάλλον, έτσι ώστε το πρόβλημα της υγείας να αντιμετωπιστεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και σε ένα όσο το δυνατόν πιο φιλικό περιβάλλον.
  • Γιατί ο προγραμματισμός της επέμβασης μπορεί να γίνει άμεσα, χωρίς άσκοπες καθυστερήσεις.
  • Γιατί κατανοούμε τις δύσκολες οικονομικές συγκυρίες που βιώνει τα τελευταία χρόνια η κοινωνία μας και βοηθούμε έμπρακτα όποιον/όποια ασθενή χρειάζεται βοήθεια από την πλευρά μας.

Θυρεοειδεκτομή-παραθυρεοειδεκτομή και “surgeon volume” 9 0 6

3165

Θυρεοειδεκτομές

656

Λεμφαδενικοί Καθαρισμοί

404

Παραθυρεοειδεκτομές
ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ