Skip to main content
search

Εισαγωγή

Ολική θυρεοειδεκτομή σε ασθενή με λίαν ευμεγέθη (‘γιγάντια’) τοξική βρογχοκήλη.-Ο ασθενής ετών 56 προσήλθε για χειρουργική αντιμετώπιση λίαν ευμεγέθους (‘γιγάντιας’) τοξικής βρογχοκήλης (υπό αγωγή με unimazole).

Υπερηχογράφημα

Στο υπερηχογράφημα απεικονίσθηκε αύξηση των διαστάσεων του θυρεοειδούς αδένα και κυρίως του δεξιού λοβού. Ο δεξιός λοβός φθάνει στο ύψος του υοειδούς οστού. Ο κάτω πόλος του παρουσιάζει κατάδυση στην θωρακική κοιλότητα μέχρι το ύψος των υποκλείδιων αγγείων. Υπάρχουν διάσπαρτοι πολλαπλοί όζοι σε αμφότερους τους λοβούς που καταλαμβάνουν το 90 % και πλέον του θυρεοειδικού παρεγχύματος. Όλοι οι όζοι αυτοί παρουσιάζουν καλοήθεις ηχομορφολογικούς χαρακτήρες (υπερπλαστικοί όζοι). Δεν απεικονίσθηκαν παθολογικά διογκωμένοι τραχηλικοί λεμφαδένες.

Αξονική τομογραφία

Ο ασθενής προσκομίζει αξονική τομογραφία στην οποία απεικονίζεται λίαν ευμεγέθης πολυοζώδης βρογχοκήλη που προβάλλει στην θωρακική είσοδο. Η μεγίστη κεφαλοουραία διάμετρος είναι 12 cm ενώ οι εγκάρσιες διαστάσεις είναι 12 cm x 6 cm. Παρεκτοπίζει την λαρυγγική μοίρα του φάρυγγα και την τραχεία προς τα αριστερά.

Ο ασθενής ήταν ευθυρεοειδικός (υπό αγωγή με unimazole).

Χειρουργική επέμβαση

Ο ασθενής υποβλήθηκε σε ολική θυρεοειδεκτομή μέσω εγκάρσιας τραχηλικής τομής.

Κατά την επέμβαση επιβεβαιώνονται τα ευρήματα του προεγχειρητικού ελέγχου.

Παρατηρείται εξαιρετικά μεγάλου βαθμού διόγκωση του θυρεοειδούς και κυρίως του δεξιού λοβού.

Η επέμβαση εξελίχθηκε με πολύ μεγάλη δυσκολία κυρίως λόγω του λίαν αυξημένου μεγέθους των δύο λοβών και κυρίως του δεξιού. Δυσκολία δημιουργεί και η πολύ μεγάλη αγγείωση / αιμάτωση (αναμενόμενο εύρημα λόγω υπερθυρεοειδισμού).

Η επέμβαση εξελίχθηκε με τις σημαντικές δυσκολίες που περιγράφηκαν, ολοκληρώθηκε όμως ομαλά.

Μετεγχειρητική πορεία

Η επέμβαση έγινε καλά ανεκτή από τον ασθενή. Η ανάνηψη εξελίχθηκε χωρίς πρόβλημα.

Η μετεγχειρητική πορεία του ασθενούς ήταν ομαλή. Ο ασθενής εξήλθε την 1η μετεγχειρητική ημέρα σε καλή γενική κατάσταση.

Γιγάντια τοξική βρογχοκήλη – ολική θυρεοειδεκτομή

ΛΕΖΑΝΤΕΣ ΕΙΚΟΝΩΝ

ΕΙΚΟΝΑ 1

Ο ασθενής επί της χειρουργικής κλίνης πριν την έναρξη της επέμβασης. Είναι εμφανής η μεγάλου βαθμού διόγκωση του δεξιού λοβού του θυρεοειδούς (κίτρινο βέλος), η οποία επισημαίνεται και στην αξονική τομογραφία τραχήλου (κίτρινο βέλος)

ΕΙΚΟΝΑ 2

Ο δεξιός λοβός (κίτρινο βέλος) παρουσιάζει σημαντικού βαθμού διόγκωση και φθάνει μέχρι και το ύψος του υοειδούς οστού (άσπρο βέλος)

ΕΙΚΟΝΑ 3

Απεικόνιση στην αξονική τομογραφία της πολύ μεγάλου βαθμού διόγκωσης κυρίως του δεξιού λοβού που απωθεί την τραχεία και τον λάρυγγα προς τα αριστερά.

ΕΙΚΟΝΑ 4

Σχηματική αναπαράσταση των υπερηχογραφικών ευρημάτων. Ο κάτω πόλος κυρίως του δεξιού λοβού φθάνει μέχρι το ύψος των υποκλείδιων αγγείων καταδυόμενος στην είσοδο της θωρακικής κοιλότητας

ΕΙΚΟΝΑ 5

Χειρουργικό παρασκεύασμα. Κεφαλοουραία διάμετρος δεξιού λοβού 12 cm, αριστερού λοβού 8 cm. Παρατηρείστε τους λίαν ευμεγέθεις αγγειακούς κλάδους των θυρεοειδικών αγγείων (κίτρινο βέλος)

ΕΙΚΟΝΑ 6

Η χειρουργική ομάδα στο τέλος της επέμβασης (Ιωάννα Στρανομίτη, Δημήτρης Τσιρώνης, Σταύρος και Μαρία)

 

Γιγάντια τοξική βρογχοκήλη – ολική θυρεοειδεκτομή

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

ΠΑΘΗΣΕΙΣ ΘΥΡΕΟΕΙΔΟΥΣ

Καρκίνος θυρεοειδούς

Υπερθυρεοειδισμός

Βρογχοκήλη

Θυρεοειδίτιδες

ΠΑΘΗΣΕΙΣ ΠΑΡΑΘΥΡΕΟΕΙΔΩΝ

Αδένωμα παραθυρεοειδούς

Υπερπαραθυρεοειδισμός – Πρωτοπαθής

Υπερπαραθυρεοειδισμός – Δευτεροπαθής και Τριτοπαθής

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Γιγάντια τοξική βρογχοκήλη – ολική θυρεοειδεκτομή

 

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΑΣ ΕΠΙΛΕΞΕΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΘΥΡΕΟΕΙΔΟΥΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΘΥΡΕΟΕΙΔΩΝ

  • Γιατί διαθέτουμε πολύ μεγάλη και μακρόχρονη εμπειρία στη χειρουργική των ενδοκρινών αδένων (θυρεοειδούς – παραθυρεοειδών) λόγω μακράς και συστηματικής ενασχόλησης με τις χειρουργικές παθήσεις θυρεοειδούς – παραθυρεοειδών.
  • Γιατί είμαστε σε θέση να εκτελέσουμε με ασφάλεια και αποτελεσματικότητα κάθε είδους χειρουργική επέμβαση θυρεοειδούς – παραθυρεοειδών, ακόμη και σε επιπλεγμένα (δύσκολα) περιστατικά, όπως εκτεταμένοι λεμφαδενικοί καθαρισμοί σε καρκίνο θυρεοειδούς, επεμβάσεις σε λίαν ευμεγέθεις καταδυόμενες στο μεσοθωράκιο βρογχοκήλες, υποτροπές παθήσεων θυρεοειδούς (συμπεριλαμβανομένου του καρκίνου θυρεοειδούς), υποτροπές υπερπαραθυρεοειδισμού, αδενώματα παραθυρεοειδών σε έκτοπη θέση ή λόγω υπεράριθμων παραθυρεοειδών, διάχυτη υπερπλασία παραθυρεοειδών κλπ.
  • Γιατί έχουμε να δείξουμε σταθερή και μακρόχρονη επιστημονική παρουσία, με αρκετές δημοσιεύσεις στη διεθνή βιβλιογραφία πάνω σε θέματα χειρουργικής ενδοκρινών αδένων (θυρεοειδούς – παραθυρεοειδών)
  • Γιατί έχουν πλέον δημιουργηθεί οι πλέον καλές και αξιόπιστες συνεργασίες με εξειδικευμένους και έμπειρους συναδέλφους άλλων εμπλεκομένων ειδικοτήτων (ενδοκρινολόγους, ακτινολόγους, κυτταρολόγους, αναισθησιολόγους, παθολογοανατόμους, πυρηνικούς γιατρούς). Με τις συνεργασίες αυτές επιτυγχάνεται το καλύτερο δυνατό θεραπευτικό αποτέλεσμα, με στόχο πάντα το καλό του ασθενούς που μας εμπιστεύεται. Με την παροχή πολύ υψηλού επιπέδου υπηρεσιών υγείας, σύμφωνα με τα τρέχοντα διεθνή δεδομένα (standards), το πρόβλημα του ασθενούς επιλύεται άμεσα, οριστικά, αποτελεσματικά και με την μέγιστη δυνατή ασφάλεια.
  • Γιατί έχουμε συνεργασία με επιλεγμένα νοσοκομεία που προσφέρουν υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας, αξιοπρεπείς συνθήκες νοσηλείας, σε ευχάριστο περιβάλλον, έτσι ώστε το πρόβλημα της υγείας να αντιμετωπιστεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και σε ένα όσο το δυνατόν πιο φιλικό περιβάλλον.
  • Γιατί ο προγραμματισμός της επέμβασης μπορεί να γίνει άμεσα, χωρίς άσκοπες καθυστερήσεις.
  • Γιατί κατανοούμε τις δύσκολες οικονομικές συγκυρίες που βιώνει τα τελευταία χρόνια η κοινωνία μας και βοηθούμε έμπρακτα όποιον/όποια ασθενή χρειάζεται βοήθεια από την πλευρά μας.

Γιγάντια τοξική βρογχοκήλη – ολική θυρεοειδεκτομή[/vc_column_text][/vc_column]

[dt_fancy_image image_id=”4937″][dt_fancy_image image_id=”4938″][dt_fancy_image image_id=”4939″][dt_fancy_image image_id=”4940″][dt_fancy_image image_id=”4941″][dt_fancy_image image_id=”4942″]
[/vc_row]

3165

Θυρεοειδεκτομές

656

Λεμφαδενικοί Καθαρισμοί

404

Παραθυρεοειδεκτομές
ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ