Skip to main content
search

Εισαγωγή – η σημασία της μετεγχειρητικής σταδιοποίησης στους ασθενείς με καρκίνο θυρεοειδούς

Μετά την χειρουργική επέμβαση και με βάση διάφορες παραμέτρους είναι δυνατή η λεγόμενη μετεγχειρητική σταδιοποίηση της νόσου. Η σταδιοποίηση αυτή εκτιμά την έκταση (τον βαθμό “εξάπλωσης”) της νόσου. Με την σταδιοποίηση είναι δυνατή η ταξινόμηση των ασθενών σε ομάδες κινδύνου.

 

Καρκίνος θυρεοειδούς – Σημασία της μετεγχειρητικής σταδιοποίησης

Η σταδιοποίηση στους ασθενείς με καρκίνο θυρεοειδούς έχει πολύ μεγάλη πρακτική σημασία καθώς:

 • Προσφέρει πληροφορίες όσον αφορά την πρόγνωση της νόσου (αξιολόγηση πιθανότητας επιμένουσας [υπολειμματικής] νόσου ή υποτροπής [‘επανεμφάνισης’] της νόσου)
 • Καθιστά εφικτή την πλέον ορθολογική τακτική όσον αφορά την μετεγχειρητική παρακολούθηση (follow-up) του κάθε συγκεκριμένου ασθενούς
 • Διευκολύνει την επιλογή της θεραπευτικής στρατηγικής στον κάθε ασθενή (π.χ. χορήγηση ραδιενεργού ιωδίου)
 • Επιτρέπει την ακριβή επιστημονική επικοινωνία μεταξύ των γιατρών και των νοσηλευτών που εμπλέκονται στην φροντίδα του ασθενούς, όπως επίσης και την καταγραφή των δεδομένων για επιστημονικούς (ερευνητικούς) λόγους

 

Εκτίμηση κινδύνου για την εμφάνιση υποτροπής του καρκίνου θυρεοειδούς

Σε γενικές γραμμές, και με βάση κάποια συγκεκριμένα κριτήρια, μπορεί να γίνει διάκριση στις εξής τρεις ομάδες κινδύνου, όσον αφορά την πιθανότητα εμφάνισης υποτροπής της νόσου (ή υπολειμματικής νόσου)

 

ΟΜΑΔΑ ΥΨΗΛΟΥ ΚΙΝΔΥΝΟΥ

 

ΟΜΑΔΑ ΕΝΔΙΑΜΕΣΟΥ ΚΙΝΔΥΝΟΥ

 • Επιθετικοί ιστολογικοί χαρακτήρες
 • Μικρού βαθμού εξωθυρεοειδική επέκταση
 • Αγγειακή διήθηση
 • Περισσότεροι από 5 διηθημένοι λεμφαδένες (0.2 – 3 cm)

 

ΟΜΑΔΑ ΧΑΜΗΛΟΥ ΚΙΝΔΥΝΟΥ

 • Ενδοθυρεοειδικό διαφοροποιημένο καρκίνωμα θυρεοειδούς
 • Λιγότερες από 5 λεμφαδενικές μικρομεταστάσεις (< 2 mm)

Με αυτό τον τρόπο σήμερα μπορεί να επιτευχθεί η εξατομίκευση της φροντίδας του κάθε ασθενούς, με βάση τα ευρήματα του προεγχειρητικού ελέγχου, τα διεγχειρητικά ευρήματα και τα ιστολογικά ευρήματα και να προσαρμοστεί ανάλογα η τακτική που θα εφαρμοστεί μετεγχειρητικά όσον αφορά την περαιτέρω αντιμετώπισή του.

 

ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙΤΕ

ΕΥΓΕΝΙΔΕΙΟ– Παπαδιαμαντοπούλου 20 (Ιλίσια)

ΙΑΤΡΙΚΟ ΨΥΧΙΚΟΥ– Άντερσεν 1 (Νέο Ψυχικό)

ΜΗΤΕΡΑ– Ερυθρού Σταυρού 5 (Μαρούσι)

Καρκίνος θυρεοειδούς 904

Τηλ 6977068223 &  210-7487318

Email: georgesakorafas@yahoo.com

Καρκίνος θυρεοειδούς 904

ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ – ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

ΓΙΑΤΙ ΕΜΑΣ?

ΚΟΣΤΟΣ ΚΑΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

ΑΡΘΡΑ

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

VIDEOS

Καρκίνος θυρεοειδούς 904

Παθήσεις θυρεοειδούς

Καρκίνος θυρεοειδούς

Καρκίνος θυρεοειδούς στην εγκυμοσύνη

Καρκίνος θυρεοειδούς στα παιδιά

Σπάνιοι όγκοι θυρεοειδούς

Όζοι θυρεοειδούς

Βρογχοκήλη

Υπερθυρεοειδισμός

Νόσος Graves

Θυρεοειδίτιδες

Θυρεοειδίτιδα Hashimoto

Καρκίνος θυρεοειδούς 904

Παθήσεις παραθυρεοειδών

Αδένωμα παραθυρεοειδούς

Υπερπαραθυρεοειδισμός – Πρωτοπαθής

Καρκίνος θυρεοειδούς 904

ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΑΣΘΕΝΩΝ

ΓΙΑΤΙ ΕΜΑΣ?

ΚΟΣΤΟΣ ΚΑΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Καρκίνος θυρεοειδούς 904

Ευγενίδειο

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΑΚΟΡΑΦΑΣ / ΜΗΤΕΡΑ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ

Καρκίνος θυρεοειδούς 904

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΑΣ ΕΠΙΛΕΞΕΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΘΥΡΕΟΕΙΔΟΥΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΘΥΡΕΟΕΙΔΩΝ

 • Γιατί διαθέτουμε πολύ μεγάλη και μακρόχρονη εμπειρία στη χειρουργική των ενδοκρινών αδένων (θυρεοειδούς – παραθυρεοειδών) λόγω μακράς και συστηματικής ενασχόλησης με τις χειρουργικές παθήσεις θυρεοειδούς – παραθυρεοειδών.
 • Γιατί είμαστε σε θέση να εκτελέσουμε με ασφάλεια και αποτελεσματικότητα κάθε είδους χειρουργική επέμβαση θυρεοειδούς – παραθυρεοειδών, ακόμη και σε επιπλεγμένα (δύσκολα) περιστατικά, όπως εκτεταμένοι λεμφαδενικοί καθαρισμοί σε καρκίνο θυρεοειδούς, επεμβάσεις σε λίαν ευμεγέθεις καταδυόμενες στο μεσοθωράκιο βρογχοκήλες, υποτροπές παθήσεων θυρεοειδούς (συμπεριλαμβανομένου του καρκίνου θυρεοειδούς), υποτροπές υπερπαραθυρεοειδισμού, αδενώματα παραθυρεοειδών σε έκτοπη θέση ή λόγω υπεράριθμων παραθυρεοειδών, διάχυτη υπερπλασία παραθυρεοειδών κλπ.
 • Γιατί έχουμε να δείξουμε σταθερή και μακρόχρονη επιστημονική παρουσία, με αρκετές δημοσιεύσεις στη διεθνή βιβλιογραφία πάνω σε θέματα χειρουργικής ενδοκρινών αδένων (θυρεοειδούς – παραθυρεοειδών)
 • Γιατί έχουν πλέον δημιουργηθεί οι πλέον καλές και αξιόπιστες συνεργασίες με εξειδικευμένους και έμπειρους συναδέλφους άλλων εμπλεκομένων ειδικοτήτων (ενδοκρινολόγους, ακτινολόγους, κυτταρολόγους, αναισθησιολόγους, παθολογοανατόμους, πυρηνικούς γιατρούς). Με τις συνεργασίες αυτές επιτυγχάνεται το καλύτερο δυνατό θεραπευτικό αποτέλεσμα, με στόχο πάντα το καλό του ασθενούς που μας εμπιστεύεται. Με την παροχή πολύ υψηλού επιπέδου υπηρεσιών υγείας, σύμφωνα με τα τρέχοντα διεθνή δεδομένα (standards), το πρόβλημα του ασθενούς επιλύεται άμεσα, οριστικά, αποτελεσματικά και με την μέγιστη δυνατή ασφάλεια.
 • Γιατί έχουμε συνεργασία με επιλεγμένα νοσοκομεία που προσφέρουν υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας, αξιοπρεπείς συνθήκες νοσηλείας, σε ευχάριστο περιβάλλον, έτσι ώστε το πρόβλημα της υγείας να αντιμετωπιστεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και σε ένα όσο το δυνατόν πιο φιλικό περιβάλλον.
 • Γιατί ο προγραμματισμός της επέμβασης μπορεί να γίνει άμεσα, χωρίς άσκοπες καθυστερήσεις.
 • Γιατί κατανοούμε τις δύσκολες οικονομικές συγκυρίες που βιώνει τα τελευταία χρόνια η κοινωνία μας και βοηθούμε έμπρακτα όποιον/όποια ασθενή χρειάζεται βοήθεια από την πλευρά μας.

Καρκίνος θυρεοειδούς 904[/vc_column_text][/vc_column]

[dt_fancy_image image_id=”6151″]
[/vc_row]

3165

Θυρεοειδεκτομές

656

Λεμφαδενικοί Καθαρισμοί

404

Παραθυρεοειδεκτομές
ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ