Skip to main content
search

Ορισμός

Το τοξικό αδένωμα ορίζεται ως μονήρης αδενωματώδης όζος του θυρεοειδούς που υπερλειτουργεί αυτόνομα, πέραν των ρυθμιστικών μηχανισμών του οργανισμούμ προκαλώντας έτσι την εμφάνιση υπερθυρεοειδισμού. Το τοξικό αδένωμα συνοδεύεται από βιοχημικές / κλινικές ενδείξεις υπερθυρεοειδισμού. Πως αντιμετωπίζεται χειρουργικά? Πώς επιλέγεται η έκταση της θυρεοειδεκτομής?

‘Εκταση θυρεοειδεκτομής-διαθέσιμες επιλογές

Έκταση θυρεοειδεκτομής σε ασθενείς με τοξικό αδένωμα – Η επιλογή της θα βασιστεί κυρίως στα αποτελέσματα του προεγχειρητικού υπερηχογραφήματος.

Ολική θυρεοειδεκτομή

Όταν υπάρχουν υπερηχογραφικά ύποπτοι όζοι και στον άλλο (‘ετερόπλευρο΄) λοβό του θυρεοειδούς ή όζοι για τους οποίους θα απαιτηθεί μελλοντικά παρακολούθηση του ασθενούς τότε η επέμβαση εκλογής είναι η ολική θυρεοειδεκτομή

Λοβεκτομή

Η λοβεκτομή είναι η επέμβαση εκλογής όταν η μόνη βλάβη του θυρεοειδούς είναι το τοξικό αδένωμα που εντοπίζεται σε έναν λοβό. Κατά την επέμβαση αυτή αφαιρείται μόνο ο λοβός που φέρει το τοξικό αδένωμα. Ο υπολειμματικός θυρεοειδικός ιστός (ετερόπλευρος λοβός και ισθμός) συνεχίζει να λειτουργεί καλύπτοντας (σε ένα ποσοστό των ασθενών) τις ανάγκες του οργανισμού.

Ισθμεκτομή

Σε τοξικά αδενώματα (συνήθως μικρού σχετικά μεγέθους) που εντοπίζονται στον ισθμό, η ισθμεκτομή αποτελεί μία αποδεκτή εναλλακτική επιλογή. Με την ισθμεκτομή επιτυγχάνεται η διατήρηση της λειτουργίας του υπολειμματικού θυρεοειδικού παρεγχύματος (όπως και στη λοβεκτομή)

 

 

ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙΤΕ

ΕΥΓΕΝΙΔΕΙΟ– Παπαδιαμαντοπούλου 20 (Ιλίσια)

ΙΑΤΡΙΚΟ ΨΥΧΙΚΟΥ– Άντερσεν 1 (Νέο Ψυχικό)

ΜΗΤΕΡΑ– Ερυθρού Σταυρού 5 (Μαρούσι)

 

Τηλ 6977068223 &  210-7487318

Email: georgesakorafas@yahoo.com

 

Τα συνηθέστερα αίτια υπερθυρεοειδισμού -κατά σειράς συχνότητας- είναι η διάχυτη τοξική βρογχοκήλη (γνωστή και ως νόσος Graves), η πολυοζώδης τοξική βρογχοκήλη και το τοξικό αδένωμα. Στη διάχυτη τοξική βρογχοκήλη (νόσος Graves) υπερλειτουργεί το θυρεοειδικό παρέγχυμα σε όλη του την έκταση, χωρίς σαφή αναγνώριση όζων. Η πολυοζώδης τοξική βρογχοκήλη χαρακτηρίζεται από υπερθυρεοειδισμό με παρουσία πολλαπλών όζων συχνά διάσπαρτων σε αμφότερους τους λοβούς του θυρεοειδούς. Στο τοξικό αδένωμα υπάρχει υπερλειτουργικός όζος που παράγει αυξημένες ποσότητες θυρεοειδικών ορμονών, με αποτέλεσμα την εμφάνιση υπερθυρεοειδισμού («εστιακή» υπερλειτουργία του θυρεοειδούς). Σε όλες αυτές τις περιπτώσεις η υπερλειτουργία του θυρεοειδούς δεν ελέγχεται από τους φυσιολογικούς ρυθμιστικούς μηχανισμούς του οργανισμού (TSH). Τοξικό αδένωμα θυρεοειδούς – Τι είναι? Πώς διαγιγνώσκεται? Πώς αντιμετωπίζεται?

 

ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ – ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ

Για τις παθήσεις θυρεοειδούς

Για τις παθήσεις παραθυρεοειδών

 

ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙΤΕ

ΕΥΓΕΝΙΔΕΙΟ– Παπαδιαμαντοπούλου 20 (Ιλίσια)

ΙΑΤΡΙΚΟ ΨΥΧΙΚΟΥ– Άντερσεν 1 (Νέο Ψυχικό)

ΜΗΤΕΡΑ– Ερυθρού Σταυρού 5 (Μαρούσι)

Τηλ 6977068223 & 210-7487318

Email: georgesakorafas@yahoo.com

 

 

ΚΟΣΤΟΣ ΚΑΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

 

Ευγενίδειο

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΑΚΟΡΑΦΑΣ / ΜΗΤΕΡΑ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ

 

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΑΣ ΕΠΙΛΕΞΕΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΘΥΡΕΟΕΙΔΟΥΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΘΥΡΕΟΕΙΔΩΝ

  • Γιατί διαθέτουμε πολύ μεγάλη και μακρόχρονη εμπειρία στη χειρουργική των ενδοκρινών αδένων (θυρεοειδούς – παραθυρεοειδών) λόγω μακράς και συστηματικής ενασχόλησης με τις χειρουργικές παθήσεις θυρεοειδούς – παραθυρεοειδών.
  • Γιατί είμαστε σε θέση να εκτελέσουμε με ασφάλεια και αποτελεσματικότητα κάθε είδους χειρουργική επέμβαση θυρεοειδούς – παραθυρεοειδών, ακόμη και σε επιπλεγμένα (δύσκολα) περιστατικά, όπως εκτεταμένοι λεμφαδενικοί καθαρισμοί σε καρκίνο θυρεοειδούς, επεμβάσεις σε λίαν ευμεγέθεις καταδυόμενες στο μεσοθωράκιο βρογχοκήλες, υποτροπές παθήσεων θυρεοειδούς (συμπεριλαμβανομένου του καρκίνου θυρεοειδούς), υποτροπές υπερπαραθυρεοειδισμού, αδενώματα παραθυρεοειδών σε έκτοπη θέση ή λόγω υπεράριθμων παραθυρεοειδών, διάχυτη υπερπλασία παραθυρεοειδών κλπ.
  • Γιατί έχουμε να δείξουμε σταθερή και μακρόχρονη επιστημονική παρουσία, με αρκετές δημοσιεύσεις στη διεθνή βιβλιογραφία πάνω σε θέματα χειρουργικής ενδοκρινών αδένων (θυρεοειδούς – παραθυρεοειδών)
  • Γιατί έχουν πλέον δημιουργηθεί οι πλέον καλές και αξιόπιστες συνεργασίες με εξειδικευμένους και έμπειρους συναδέλφους άλλων εμπλεκομένων ειδικοτήτων (ενδοκρινολόγους, ακτινολόγους, κυτταρολόγους, αναισθησιολόγους, παθολογοανατόμους, πυρηνικούς γιατρούς). Με τις συνεργασίες αυτές επιτυγχάνεται το καλύτερο δυνατό θεραπευτικό αποτέλεσμα, με στόχο πάντα το καλό του ασθενούς που μας εμπιστεύεται. Με την παροχή πολύ υψηλού επιπέδου υπηρεσιών υγείας, σύμφωνα με τα τρέχοντα διεθνή δεδομένα (standards), το πρόβλημα του ασθενούς επιλύεται άμεσα, οριστικά, αποτελεσματικά και με την μέγιστη δυνατή ασφάλεια.
  • Γιατί έχουμε συνεργασία με επιλεγμένα νοσοκομεία που προσφέρουν υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας, αξιοπρεπείς συνθήκες νοσηλείας, σε ευχάριστο περιβάλλον, έτσι ώστε το πρόβλημα της υγείας να αντιμετωπιστεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και σε ένα όσο το δυνατόν πιο φιλικό περιβάλλον.
  • Γιατί ο προγραμματισμός της επέμβασης μπορεί να γίνει άμεσα, χωρίς άσκοπες καθυστερήσεις.
  • Γιατί κατανοούμε τις δύσκολες οικονομικές συγκυρίες που βιώνει τα τελευταία χρόνια η κοινωνία μας και βοηθούμε έμπρακτα όποιον/όποια ασθενή χρειάζεται βοήθεια από την πλευρά μας.
[/vc_column_text][/vc_column]
[dt_fancy_image image_id=”6202″]
[/vc_row]

Αριθμοί Επεμβάσεων έως 30/6/24

3497

Θυρεοειδεκτομές

746

Λεμφαδενικοί Καθαρισμοί

456

Παραθυρεοειδεκτομές
ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ