Skip to main content
search

Υπερθυρεοειδισμός και διατροφή – πέντε χρήσιμες διατροφικές προτάσεις

Παρά το ότι μία υγιεινή δίαιτα δεν μπορεί να θεραπεύσει τον υπερθυρεοειδισμό ή να προλάβει την εμφάνισή του, η ισορροπημένη διατροφή μπορεί να βοηθήσει τον ασθενή σε κάποιο βαθμό ανακουφίζοντάς του εν μέρει από τα συμπτώματά του ήπιου υπερθυρεοειδισμού. Στην πραγματικότητα δεν υπάρχει κάποια δίαιτα ειδική για τον υπερθυρεοειδισμό. Εντούτοις, η διατροφή είναι ένα κεφάλαιο σημαντικό για την υγεία του ανθρώπου.

Τι τροφές προτείνονται για κατανάλωση στον ασθενή με υπερθυρεοειδισμό?

 

Σταυρανθή λαχανικά

Στην κατηγορία αυτή ανήκουν το λάχανο, του κουνουπίδι, το μπρόκολο, τα λαχανάκια Βρυξελλών, τα σέσκουλα, τα άγρια χόρτα (βρούβες ή σινάπι) και τα γογγύλια. Το μπρόκολο ανήκει στις βρογχοκηλογόνες τροφές, δηλαδή στις τροφές που μπορεί να μειώσουν την παραγωγή θυρεοειδικών ορμονών από τον θυρεοειδή αδένα. Συνιστάται η κατανάλωση τουλάχιστον μιας μερίδας από τα λαχανικά αυτά την ημέρα.

 

Βιταμίνη D και Ωμέγα-3 λιπαρά

Πρόκειται για θρεπτικά συστατικά χρήσιμα για την υγεία του θυρεοειδούς. Ο σολομός περιέχει βιταμίνη D, μια απαραίτητη θρεπτική ουσία που – μαζί με το ασβέστιο – προλαμβάνει την απώλεια οστικής πυκνότητας και την εμφάνιση οστεοπενίας και οστεοπόρωσης. Ο σολομός περιέχει επίσης μεγάλες ποσότητες Ωμέγα-3 λιπαρών οξέων, που είναι επίσης ιδιαίτερα χρήσιμα για την διατήρηση της υγείας του σώματος. Ο ανθρώπινος οργανισμός δεν παράγει τα λιπαρά αυτά οξέα, και για το λόγο αυτό θα πρέπει να προσλαμβάνονται με την τροφή. Εάν δεν σας αρέσει ο σολομός, μπορείτε να προσλάβετε την βιταμίνη D καταναλώνοντας αυγά και μανιτάρια. Πλούσια σε Ωμέγα-3 λιπαρά είναι τα καρύδια, το ελαιόλαδο και το λινέλαιο. Συνιστάται η καθημερινή κατανάλωση τροφών που περιέχουν τις θρεπτικές αυτές ουσίες.

 

Τροφές πλούσιες σε πρωτεΐνες

Ο ανθρώπινος οργανισμός χρειάζεται ενέργεια για να επιτελέσει τις λειτουργίες του αλλά και για να διατηρήσει την μυϊκή μάζα. Η απώλεια βάρους είναι ένα συνηθισμένο σύμπτωμα στον υπερθυρεοειδισμό. Έτσι, η πρόσληψη επαρκούς ποσότητας πρωτεϊνών με τις τροφές μπορεί να βοηθήσει στη διατήρηση του σωματικού βάρους. Δεν σας αρέσει το κρέας? Κανένα πρόβλημα. Μπορείτε να προσλάβετε επαρκείς πρωτεΐνες με την κατανάλωση και φυτικών τροφών, όπως τα φασόλια και οι ξηροί καρποί. Προσπαθήστε να προσλαμβάνετε πρωτεΐνες σε κάθε γεύμα.

 

Γαλακτοκομικά προϊόντα

Ο υπερθυρεοειδισμός – αν δεν αντιμετωπισθεί σωστά – μπορεί να προκαλέσει εξασθένιση των οστών (μείωση οστικής πυκνότητας) και εμφάνιση οστεοπόρωσης. Για να προληφθεί αυτό πρόβλημα καλό είναι να καταναλίσκονται καθημερινά 3 μερίδες γαλακτοκομικών προϊόντων (γιαούρτι, τυρί, γάλα).

 

Μούρα και συγγενείς φυτικές τροφές

Βατόμουρα, μύρτιλα, κράνμπερι, φράουλες – είναι τροφές εξαιρετικά πλούσιας περιεκτικότητας σε αντιοξειδωτικά. Η κατανάλωσή τους ενισχύει την λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος. Κάθε μέρα συνιστάται η κατανάλωση μιας μερίδας μούρων (ή των παραλλαγών τους). Θεωρούνται χρήσιμα για την υγεία του θυρεοειδούς

 

ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙΤΕ

ΕΥΓΕΝΙΔΕΙΟ-Παπαδιαμαντοπούλου 20 (Ιλίσια)

ΙΑΤΡΙΚΟ ΨΥΧΙΚΟΥ – Άντερσεν 5 (Νέο Ψυχικό)

ΜΗΤΕΡΑ– Ερυθρού Σταυρού 5 (Μαρούσι)

ΤΗΛ. 2107487318 & 6977068223

email: georgesakorafas@yahoo.com

 

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΑΣ ΕΠΙΛΕΞΕΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΘΥΡΕΟΕΙΔΟΥΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΘΥΡΕΟΕΙΔΩΝ

ΚΟΣΤΟΣ ΚΑΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

VIDEOS

ΚΟΣΤΟΣ

Θεωρούμε την άσκηση της χειρουργικής όχι μέσο πλουτισμού (κάτι που δεν είναι επιθυμητό για κανένα μέλος της ομάδας μας) αλλά τρόπο παροχής υψηλού επιπέδου υπηρεσιών υγείας και ανταπόδοσης στην κοινωνία μας όλων των γνώσεων και της εμπειρίας που με πολύ κόπο αποκτήσαμε όλα αυτά τα χρόνια, με τη συστηματική (κλινική και ακαδημαϊκή) ενασχόλησή μας με την χειρουργική των ενδοκρινών αδένων (θυρεοειδούς – παραθυρεοειδών) αλλά και την γενική χειρουργική, μέσα από τη θητεία μας σε θέσεις ευθύνης σε μεγάλα νοσοκομεία και το Πανεπιστήμιο των Αθηνών.

Η δύσκολη οικονομική συγκυρία που βιώνει ο τόπος μας είναι ένας παράγοντας που λαμβάνεται σοβαρά υπόψη.

Η ομάδα μας – σεβόμενη τις οικονομικές δυσκολίες της κοινωνίας μας – διατηρεί τις τιμές των επεμβάσεων σε πολύ προσιτά επίπεδα, προσφέροντας τη δυνατότητα σε όσους το επιθυμούν να τύχουν αντιμετώπισης του προβλήματός τους από έναν πολύ εξειδικευμένο και ιδιαίτερα έμπειρο χειρουργό, χωρίς να αποκλείεται κανείς από την φροντίδα του για οικονομικούς λόγους. Είναι αδιανόητο για την ομάδα μας να υπάρξει οικονομική εκμετάλλευση του ασθενούς στην ανάγκη του.

 

Υπερθυρεοειδισμός και διατροφή[/vc_column_text][/vc_column]

[dt_fancy_image image_id=”8466″]
[/vc_row]

3165

Θυρεοειδεκτομές

656

Λεμφαδενικοί Καθαρισμοί

404

Παραθυρεοειδεκτομές
ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ