Skip to main content
search

Αδένωμα παραθυρεοειδούς και εντοπισμός προεγχειρητικά

Εισαγωγή

Αδένωμα παραθυρεοειδούς και εντοπισμός προεγχειρητικά.  Πρωτοπαθής υπερπαραθυρεοειδισμός– μία νόσος που παλιότερα εθεωρείτο σπάνια, σήμερα διαγιγνώσκεται όλο και πιο συχνά. Συνηθέστερη αιτιολογία είναι το μονήρες αδένωμα παραθυρεοειδούς. Η διάγνωση του υπερπαραθυρεοειδισμού είναι κατά βάση βιοχημική. Βασίζεται στα αυξημένα επίπεδα παραθορμόνης σε συνδυασμό με τα αυξημένα επίπεδα ασβεστίου. Ο προεγχειρητικός εντοπισμός είναι σήμερα εφικτός χάρη στην εξέλιξη της σύγχρονης απεικόνισης.

 

Αδένωμα παραθυρεοειδούς και εντοπισμός προεγχειρητικά

Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, η διάγνωση του υπερπαραθυρεοειδισμού είναι βιοχημική. Επομένως, ο απεικονιστικός έλεγχος ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ. Ένα σημαντικό πρόβλημα του απεικονιστικού ελέγχου είναι τα πολύ υψηλά ψευδώς θετικά αποτελέσματα, που κυμαίνονται στη βιβλιογραφία από 5 % έως 25 %.

Ο στόχος των απεικονιστικών εξετάσεων προεγχειρητικού εντοπισμού είναι η αναγνώριση της θέσης του υπερλειτουργούντος παραθυρεοειδικού ιστού.

Στην κλινική πράξη οι βασικές μέθοδοι προεγχειρητικού εντοπισμού είναι δύο:

  1. το υπερηχογράφημα τραχήλου και
  2. το σπινθηρογράφημα παραθυρεοειδών (Tc99m-sestamibi scan).

Σε επιλεγμένες περιπτώσεις μπορεί να χρησιμοποιηθούν και άλλες μέθοδοι απεικόνισης (π.χ. 4D-CT, SPECT κλπ).

Αδένωμα παραθυρεοειδούς και εντοπισμός προεγχειρητικά – ποιός είναι ο βασικός ρόλος των απεικονιστικών εξετάσεων προεγχειρητικού εντοπισμού :

Ο βασικός ρόλος του προεγχειρητικού εντοπισμού είναι

  1. η διευκόλυνση της αναγνώρισης του παθολογικού παραθυρεοειδικού ιστού κατά τη διάρκεια της επέμβασης. Αυτό έχει σημασία παρά το ότι ο έμπειρος και εξειδικευμένος χειρουργός παραθυρεοειδών είναι σε θέση να αναγνωρίσει το αδένωμα ακόμη και χωρίς τις εξετάσεις προεγχειρητικού εντοπισμού.
  2. Η δυνατότητα επιλογής της ελάχιστα επεμβατικής παραθυρεοειδεκτομής. Προϋπόθεση είναι τα αποτελέσματα των δύο βασικών εξετάσεων (υπερηχογράφημα και sestamibi scan) να συμφωνούν μεταξύ τους. Σε αυτή την περίπτωση προσφέρεται η δυνατότητα στον χειρουργό και στον ασθενή να επιλέξουν την ελάχιστα επεμβατική παραθυρεοειδεκτομή . Η μέθοδος αυτή έχει αρκετά πλεονεκτήματα σε σύγκριση με την παλαιότερη χειρουργική επέμβαση («ερευνητική τραχήλου»).

 

Εξετάσεις προεγχειρητικού εντοπισμού σε επιμένοντα / υποτροπιάζοντα υπερπαραθυρεοειδισμό

Στην περίπτωση του ασθενούς που υποβάλλεται σε νέα χειρουργική επέμβαση λόγω επιμένοντος ή υποτροπιάζοντος υπερπαραθυρεοειδισμού ΟΙ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΕΓΧΕΙΡΗΤΙΚΟΥ ΕΝΤΟΠΙΣΜΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΑΛΛΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ.

Αδένωμα παραθυρεοειδούς 9 6 4

ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ – ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

ΚΟΣΤΟΣ ΚΑΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

ΓΙΑΤΙ ΕΜΑΣ?

ΑΡΘΡΑ

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

VIDEOS

Αδένωμα παραθυρεοειδούς 9 6 4

Παθήσεις θυρεοειδούς

Όζοι θυρεοειδούς

Καρκίνος θυρεοειδούς

Βρογχοκήλη

Υπερθυρεοειδισμός

Νόσος Graves

Θυρεοειδίτιδες

Θυρεοειδίτιδα Hashimoto

Αδένωμα παραθυρεοειδούς 9 6 4

Παθήσεις παραθυρεοειδών

Αδένωμα παραθυρεοειδούς

Πρωτοπαθής υπερπαραθυρεοειδισμός

Δευτεροπαθής και τριτοπαθής υπερπαραθυρεοειδισμός

Αδένωμα παραθυρεοειδούς 9 6 4

ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙΤΕ

ΕΥΓΕΝΙΔΕΙΟ– Παπαδιαμαντοπούλου 20 (Ιλίσια)

ΙΑΤΡΙΚΟ ΨΥΧΙΚΟΥ– Άντερσεν 1 (Νέο Ψυχικό)

ΜΗΤΕΡΑ– Ερυθρού Σταυρού 5 (Μαρούσι)

Αδένωμα παραθυρεοειδούς 9 6 4

Τηλ 6977068223 &  210-7487318

Email: georgesakorafas@yahoo.com

Αδένωμα παραθυρεοειδούς 9 6 4

Ευγενίδειο

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΑΚΟΡΑΦΑΣ /ΜΗΤΕΡΑ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ

Αδένωμα παραθυρεοειδούς 9 6 4

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΑΣ ΕΠΙΛΕΞΕΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΘΥΡΕΟΕΙΔΟΥΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΘΥΡΕΟΕΙΔΩΝ

  • Γιατί διαθέτουμε πολύ μεγάλη και μακρόχρονη εμπειρία στη χειρουργική των ενδοκρινών αδένων (θυρεοειδούς – παραθυρεοειδών) λόγω μακράς και συστηματικής ενασχόλησης με τις χειρουργικές παθήσεις θυρεοειδούς – παραθυρεοειδών.
  • Γιατί είμαστε σε θέση να εκτελέσουμε με ασφάλεια και αποτελεσματικότητα κάθε είδους χειρουργική επέμβαση θυρεοειδούς – παραθυρεοειδών, ακόμη και σε επιπλεγμένα (δύσκολα) περιστατικά, όπως εκτεταμένοι λεμφαδενικοί καθαρισμοί σε καρκίνο θυρεοειδούς, επεμβάσεις σε λίαν ευμεγέθεις καταδυόμενες στο μεσοθωράκιο βρογχοκήλες, υποτροπές παθήσεων θυρεοειδούς (συμπεριλαμβανομένου του καρκίνου θυρεοειδούς), υποτροπές υπερπαραθυρεοειδισμού, αδενώματα παραθυρεοειδών σε έκτοπη θέση ή λόγω υπεράριθμων παραθυρεοειδών, διάχυτη υπερπλασία παραθυρεοειδών κλπ.
  • Γιατί έχουμε να δείξουμε σταθερή και μακρόχρονη επιστημονική παρουσία, με αρκετές δημοσιεύσεις στη διεθνή βιβλιογραφία πάνω σε θέματα χειρουργικής ενδοκρινών αδένων (θυρεοειδούς – παραθυρεοειδών)
  • Γιατί έχουν πλέον δημιουργηθεί οι πλέον καλές και αξιόπιστες συνεργασίες με εξειδικευμένους και έμπειρους συναδέλφους άλλων εμπλεκομένων ειδικοτήτων (ενδοκρινολόγους, ακτινολόγους, κυτταρολόγους, αναισθησιολόγους, παθολογοανατόμους, πυρηνικούς γιατρούς). Με τις συνεργασίες αυτές επιτυγχάνεται το καλύτερο δυνατό θεραπευτικό αποτέλεσμα, με στόχο πάντα το καλό του ασθενούς που μας εμπιστεύεται. Με την παροχή πολύ υψηλού επιπέδου υπηρεσιών υγείας, σύμφωνα με τα τρέχοντα διεθνή δεδομένα (standards), το πρόβλημα του ασθενούς επιλύεται άμεσα, οριστικά, αποτελεσματικά και με την μέγιστη δυνατή ασφάλεια.
  • Γιατί έχουμε συνεργασία με επιλεγμένα νοσοκομεία που προσφέρουν υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας, αξιοπρεπείς συνθήκες νοσηλείας, σε ευχάριστο περιβάλλον, έτσι ώστε το πρόβλημα της υγείας να αντιμετωπιστεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και σε ένα όσο το δυνατόν πιο φιλικό περιβάλλον.
  • Γιατί ο προγραμματισμός της επέμβασης μπορεί να γίνει άμεσα, χωρίς άσκοπες καθυστερήσεις.
  • Γιατί κατανοούμε τις δύσκολες οικονομικές συγκυρίες που βιώνει τα τελευταία χρόνια η κοινωνία μας και βοηθούμε έμπρακτα όποιον/όποια ασθενή χρειάζεται βοήθεια από την πλευρά μας.

Αδένωμα παραθυρεοειδούς 9 6 4[/vc_column_text][/vc_column]

[dt_fancy_image image_id=”6065″]
[/vc_row]

3165

Θυρεοειδεκτομές

656

Λεμφαδενικοί Καθαρισμοί

404

Παραθυρεοειδεκτομές
ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ