Skip to main content
search

Καρκίνος θυρεοειδούς εξατομίκευση θεραπείας – τι σημαίνει και ποια τα οφέλη για τον ασθενή?

 

Καρκίνος Θυρεοειδούς Εξατομίκευση Θεραπείας

Καρκίνος θυρεοειδούς εξατομίκευση θεραπείας

 

Ο όρος «καρκίνος θυρεοειδούς» περιλαμβάνει μία ετερογενή ομάδα κακοήθων νεοπλασμάτων, που διαφέρουν μεταξύ τους σημαντικά όσον αφορά τη βιολογική συμπεριφορά, την εξέλιξη και την θεραπευτική αντιμετώπιση.

Με τον όρο «εξατομίκευση θεραπείας» περιγράφεται η θεραπευτική αντιμετώπιση που είναι απόλυτα προσαρμοσμένη στα ιδιαίτερα δεδομένα του κάθε ασθενούς.

Η εξατομικευμένη θεραπευτική αντιμετώπιση αρχίζει από τον προσεκτικό προεγχειρητικό έλεγχο.

Βάσει των ευρημάτων του λεπτομερούς, αξιόπιστου και στοχευμένου προεγχειρητικού ελέγχου επιλέγεται η σωστή χειρουργική επέμβαση. Η θυρεοειδεκτομή δεν είναι κατάλληλη επέμβαση για όλους τους ασθενείς με καρκίνο θυρεοειδούς καθώς μπορεί να χρειαστούν περισσότερο εκτεταμένες χειρουργικές επεμβάσεις.

Αλλά και μετά την επέμβαση, η περαιτέρω θεραπευτική αντιμετώπιση (π.χ. θεραπεία με ραδιενεργό ιώδιο, ακτινοθεραπεία, χημειοθεραπεία, θεραπεία καταστολής κλπ.) καθορίζεται με βάση τα ιδιαίτερα ευρήματα στον κάθε συγκεκριμένο ασθενή (π.χ. από την ιστολογική εξέταση και την σταδιοποίηση του καρκίνου).

Το βασικό όφελος για τον ασθενή από την τακτική της εξατομικευμένης θεραπευτικής αντιμετώπισης είναι η βέλτιστη αντιμετώπιση του καρκίνου θυρεοειδούς, διασφαλίζοντας την ριζικότητα της θεραπείας από την μία (και άρα το μέγιστο θεραπευτικό αποτέλεσμα) ενώ από την άλλη αποφεύγονται άσκοποι θεραπευτικοί χειρισμοί που -χωρίς να προσθέτουν θεραπευτικό όφελος- μπορεί να προκαλέσουν επιπλοκές στον ασθενή.

Με άλλα λόγια η εξατομίκευση της θεραπείας στον καρκίνο του θυρεοειδούς είναι η απόλυτα ενδεδειγμένη σήμερα θεραπευτική τακτική, με την οποία επιτυγχάνεται το καλύτερο δυνατό θεραπευτικό αποτέλεσμα, αποφεύγοντας τόσο την υπερθεραπεία (“overtreatment”) όσο και την υποθεραπεία («undertreatment”).

 

ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μας (https://www.gsakorafas.gr)

Διαβάστε τα άρθρα μας στο blog μας (https://gsakorafas.gr/blog/)

 

Ενημερωθείτε πρακτικά και υπεύθυνα στην ιστοσελίδα μας:

Για τις παθήσεις θυρεοειδούς

Για τις παθήσεις παραθυρεοειδών

Τι είναι ο χειρουργός θυρεοειδούς?

Τι είναι ο χειρουργός παραθυρεοειδών?

Τι σημασία έχει η εμπειρία του χειρουργού στην αντιμετώπιση των παθήσεων θυρεοειδούς και παραθυρεοειδών?

 

ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙΤΕ

ΕΥΓΕΝΙΔΕΙΟ-Παπαδιαμαντοπούλου 20 (Ιλίσια)

ΙΑΤΡΙΚΟ ΨΥΧΙΚΟΥ – Άντερσεν 5 (Νέο Ψυχικό)

ΜΗΤΕΡΑ– Ερυθρού Σταυρού 5 (Μαρούσι)

ΤΗΛ. 2107487318 & 6977068223

email: georgesakorafas@yahoo.com

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

 

 

 

Καρκίνος θυρεοειδούς εξατομίκευση θεραπείας 1

Καρκίνος θυρεοειδούς εξατομίκευση θεραπείας 2

Καρκίνος θυρεοειδούς εξατομίκευση θεραπείας 3

Καρκίνος θυρεοειδούς εξατομίκευση θεραπείας 4

Καρκίνος θυρεοειδούς εξατομίκευση θεραπείας 5

 

Διαδικασία και κόστος επεμβάσεων θυρεοειδούς και παραθυρεοειδών. Θεωρούμε την άσκηση της χειρουργικής όχι μέσο πλουτισμού (κάτι που δεν είναι επιθυμητό για κανένα μέλος της ομάδας μας) αλλά τρόπο παροχής υψηλού επιπέδου υπηρεσιών υγείας και ανταπόδοσης στην κοινωνία μας όλων των γνώσεων και της εμπειρίας που με πολύ κόπο αποκτήσαμε όλα αυτά τα χρόνια, με τη συστηματική (κλινική και ακαδημαϊκή) ενασχόλησή μας με την χειρουργική των ενδοκρινών αδένων (θυρεοειδούς – παραθυρεοειδών) αλλά και την γενική χειρουργική, μέσα από τη θητεία μας σε θέσεις ευθύνης σε μεγάλα νοσοκομεία και το Πανεπιστήμιο των Αθηνών.Η δύσκολη οικονομική συγκυρία που βιώνει ο τόπος μας είναι ένας παράγοντας που λαμβάνεται σοβαρά υπόψη.

Η ομάδα μας – σεβόμενη τις οικονομικές δυσκολίες της κοινωνίας μας – διατηρεί τις τιμές των επεμβάσεων σε πολύ προσιτά επίπεδα, προσφέροντας τη δυνατότητα σε όσους το επιθυμούν να τύχουν αντιμετώπισης του προβλήματός τους από έναν πολύ εξειδικευμένο και ιδιαίτερα έμπειρο χειρουργό, χωρίς να αποκλείεται κανείς από την φροντίδα του για οικονομικούς λόγους. Είναι αδιανόητο για την ομάδα μας να υπάρξει οικονομική εκμετάλλευση του ασθενούς στην ανάγκη του.

Η χειρουργική θυρεοειδούς – παραθυρεοειδών αποτελεί την εξειδίκευσή μας. Η εμπειρία μας στις επεμβάσεις θυρεοειδούς – παραθυρεοειδών (θυρεοειδεκτομή με ή χωρίς λεμφαδενικό καθαρισμόπαραθυρεοειδεκτομή) αποτυπώνεται τόσο σε κλινικό, όσο και σε ακαδημαϊκό/ερευνητικό επίπεδο.

Η ενασχόλησή μας με τη χειρουργική θυρεοειδούς & παραθυρεοειδών είναι συστηματική, μακρά και σε βάθος. Η ενασχόληση αυτή αποτυπώνεται στο μεγάλο αριθμό των επεμβάσεων για παθήσεις θυρεοειδούς – παραθυρεοειδών, όπως και στις αρκετές εργασίες που έχουν δημοσιευθεί σε ιατρικά περιοδικά υψηλού κύρους, ελληνικά και διεθνή.

Σεβόμαστε τον ασθενή. Η βέλτιστη αντιμετώπισή του είναι το βασικό μας μέλημα. Η επαφή μαζί του είναι προσωπική και συνεχής σε όλες τις φάσεις της φροντίδας (πριν, κατά τη διάρκεια και μετά την επέμβαση).

3165

Θυρεοειδεκτομές

656

Λεμφαδενικοί Καθαρισμοί

404

Παραθυρεοειδεκτομές
ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ