Skip to main content
search

Θηλώδης καρκίνος θυρεοειδούς – εκτεταμένη ενδοθυρεοειδική διασπορά με εκτεταμένες λεμφαδενικές μεταστάσεις.

Εισαγωγή

Θηλώδης καρκίνος θυρεοειδούς – εκτεταμένη ενδοθυρεοειδική διασπορά με εκτεταμένες λεμφαδενικές μεταστάσεις.- Η ασθενής ετών 36 προσήλθε με διάγνωση «θηλώδης καρκίνος θυρεοειδούς» για χειρουργική αντιμετώπιση. Η διάγνωση τέθηκε μετά παρακέντηση με λεπτή βελόνη (FNA, Fine-Needle Aspiration) ψηλαφητού ογκιδίου αριστεράς πλάγιας τραχηλικής χώρας. Η κυτταρολογική εξέταση του υλικού παρακέντησης έδειξε ευρήματα συμβατά με μετάσταση σε λεμφαδένα από τυπικό θηλώδες καρκίνωμα θυρεοειδούς.

Υπερηχογράφημα

Στο υπερηχογράφημα απεικονίσθηκαν στον αριστερό λοβό του θυρεοειδούς αδένα πολλαπλές οζώδεις εστίες διαμέτρου από 2 έως 10.5 mm με μορφολογικούς χαρακτήρες πολυεστιακής θηλώδους νεοπλασίας. Κάποιες από τις εστίες αυτές είναι σε επαφή με τη κάψα του θυρεοειδούς, χωρίς εντούτοις εξωθυρεοειδική επέκταση.

Χαρτογράφηση λεμφαδένων τραχήλου

Η λεπτομερής χαρτογράφηση λεμφαδένων τραχήλου, σε εξειδικευμένο εργαστήριο υπερήχων, ανέδειξε πολλαπλές λεμφαδενικές μεταστάσεις (βλ. Εικόνα 1). Οι λεμφαδενικές μεταστάσεις εντοπίζονται στο κεντρικό διαμέρισμα αριστερά (επίπεδο VI-VII) και στα αριστερά πλάγια ανατομικά διαμερίσματα του τραχήλου (επίπεδα IIA, III και IV).

Χειρουργική επέμβαση

Η ασθενής υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση (ολική θυρεοειδεκτομή + λεμφαδενικός καθαρισμός τραχήλου [κεντρικός και πλάγιος]).

Αρχικά γίνεται ολική θυρεοειδεκτομή, χωρίς να διαπιστωθεί μακροσκοπικά εξωθυρεοειδική επέκταση του νεοπλάσματος.

Σημειώνεται η παρουσία πολλαπλών παθολογικών λεμφαδένων στο κεντρικό διαμέρισμα του τραχήλου, με τον μεγαλύτερο να εντοπίζεται πίσω από την λαβή του στέρνου (επίπεδο VII). Στη φάση αυτή γίνεται θεραπευτικός κεντρικός λεμφαδενικός καθαρισμός του τραχήλου (επίπεδα VI & VII). Το κάτω όριο του κεντρικού λεμφαδενικού καθαρισμού φθάνει μέχρι το πρόσθιο ανώτερο μεσοθωράκιο, στο ύψος της ανωνύμου αρτηρίας.

Ακολουθεί πλάγιος λεμφαδενικός καθαρισμός του τραχήλου (επίπεδα ΙΙΑ, ΙΙΙ και IV). Η φάση αυτή της επέμβασης εξελίσσεται με σχετική δυσκολία καθώς οι κατώτεροι παρασφαγιτιδικοί παθολογικοί λεμφαδένες (διαμέτρου 11 και 6 mm) βρίσκονται πίσω από την αριστερά κοινή καρωτίδα και έσω σφαγίτιδα. Η κινητοποίησή τους και η αφαίρεσή τους γίνονται για το λόγο αυτό με ιδιαίτερη προσοχή και δυσκολία. Ο υψηλότερος παθολογικός τραχηλικός λεμφαδένας (διαμέτρου 17 mm) βρίσκεται αρκετά ψηλά στον τράχηλο, στο ύψος του διχασμού της αριστερής κοινής καρωτίδας. Στο παρασκεύασμα του πλάγιου λεμφαδενικού καθαρισμού αναγνωρίζονται οι παθολογικοί λεμφαδένες που περιγράφονται στη χαρτογράφηση.

Σε όλη τη διάρκεια της επέμβασης αναγνώριση (οπτική και με χρήση νευροδιεγέρτη) και προστασία των παλίνδρομων λαρυγγικών νεύρων άμφω.

Η επέμβαση ολοκληρώθηκε ομαλά.

Μετεγχειρητική πορεία

Η επέμβαση/αναισθησία έγινε καλά ανεκτή.

Η ανάνηψη εξελίχθηκε χωρίς πρόβλημα.

Η μετεγχειρητική πορεία της ασθενούς ήταν ομαλή.

Εξήλθε της κλινικής την 1η μετεγχειρητική ημέρα, σε καλή γενική κατάσταση.

Ιστολογική εξέταση

Πολυεστιακός θηλώδης καρκίνος θυρεοειδούς. Εντόπιση σε αμφότερους τους λοβούς του θυρεοειδούς. Αναγνωρίζονται τουλάχιστον 10 εστίες στον δεξιό λοβό και περισσότερες από 10 εστίες στον αριστερό λοβό. Παρουσία νεοπλασματικών εμβόλων σε λεμφικά στελέχη.

Λεμφαδενικές μεταστάσεις σε 13 από τους συνολικά 30 αφαιρεθέντες λεμφαδένες.

Θηλώδης καρκίνος θυρεοειδούς – εκτεταμένη ενδοθυρεοειδική διασπορά με εκτεταμένες λεμφαδενικές μεταστάσεις907

ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

-Για το πολυεστιακό καρκίνωμα θυρεοειδούς

-Για την ενδοθυρεοειδική διασπορά

-Για τις λεμφαδενικές μεταστάσεις στο καρκίνωμα θυρεοειδούς

-Για τον λεμφαδενικό καθαρισμό στο καρκίνωμα θυρεοειδούς

Θηλώδης καρκίνος θυρεοειδούς – εκτεταμένη ενδοθυρεοειδική διασπορά με εκτεταμένες λεμφαδενικές μεταστάσεις907

ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΕIΤΕ

ΕΥΓΕΝΙΔΕΙΟ – Παπαδιαμαντοπούλου 20 (Ιλίσια)

ΙΑΤΡΙΚΟ ΨΥΧΙΚΟΥ – Άντερσεν 1 (Νέο Ψυχικό)

ΜΗΤΕΡΑ – Ερυθρού Σταυρού 5 (Μαρούσι)

Τηλ. 210 74 87 318 & 6977068223

Home

georgesakorafas@yahoo.com

Θηλώδης καρκίνος θυρεοειδούς – εκτεταμένη ενδοθυρεοειδική διασπορά με εκτεταμένες λεμφαδενικές μεταστάσεις907

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

ΚΟΣΤΟΣ ΚΑΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

ΓΙΑΤΙ ΕΜΑΣ?

Θηλώδης καρκίνος θυρεοειδούς – εκτεταμένη ενδοθυρεοειδική διασπορά με εκτεταμένες λεμφαδενικές μεταστάσεις907

ΠΑΘΗΣΕΙΣ ΘΥΡΕΟΕΙΔΟΥΣ

Καρκίνος θυρεοειδούς

Όζοι θυρεοειδούς

Υπερθυρεοειδισμός

Θυρεοειδίτιδες

Βρογχοκήλη

Θηλώδης καρκίνος θυρεοειδούς – εκτεταμένη ενδοθυρεοειδική διασπορά με εκτεταμένες λεμφαδενικές μεταστάσεις907

ΠΑΘΗΣΕΙΣ ΠΑΡΑΘΥΡΕΟΕΙΔΩΝ

Αδένωμα παραθυρεοειδούς

Υπερπαραθυρεοειδισμός – Πρωτοπαθής

Υπερπαραθυρεοειδισμός – Δευτεροπαθής και Τριτοπαθής

Θηλώδης καρκίνος θυρεοειδούς – εκτεταμένη ενδοθυρεοειδική διασπορά με εκτεταμένες λεμφαδενικές μεταστάσεις907

Ευγενίδειο

Ιατρικό Ψυχικού

ΜΗΤΕΡΑ

Θηλώδης καρκίνος θυρεοειδούς – εκτεταμένη ενδοθυρεοειδική διασπορά με εκτεταμένες λεμφαδενικές μεταστάσεις907

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΑΣ ΕΠΙΛΕΞΕΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΘΥΡΕΟΕΙΔΟΥΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΘΥΡΕΟΕΙΔΩΝ

  • Γιατί διαθέτουμε πολύ μεγάλη και μακρόχρονη εμπειρία στη χειρουργική των ενδοκρινών αδένων (θυρεοειδούς – παραθυρεοειδών) λόγω μακράς και συστηματικής ενασχόλησης με τις χειρουργικές παθήσεις θυρεοειδούς – παραθυρεοειδών.
  • Γιατί είμαστε σε θέση να εκτελέσουμε με ασφάλεια και αποτελεσματικότητα κάθε είδους χειρουργική επέμβαση θυρεοειδούς – παραθυρεοειδών, ακόμη και σε επιπλεγμένα (δύσκολα) περιστατικά, όπως εκτεταμένοι λεμφαδενικοί καθαρισμοί σε καρκίνο θυρεοειδούς, επεμβάσεις σε λίαν ευμεγέθεις καταδυόμενες στο μεσοθωράκιο βρογχοκήλες, υποτροπές παθήσεων θυρεοειδούς (συμπεριλαμβανομένου του καρκίνου θυρεοειδούς), υποτροπές υπερπαραθυρεοειδισμού, αδενώματα παραθυρεοειδών σε έκτοπη θέση ή λόγω υπεράριθμων παραθυρεοειδών, διάχυτη υπερπλασία παραθυρεοειδών κλπ.
  • Γιατί έχουμε να δείξουμε σταθερή και μακρόχρονη επιστημονική παρουσία, με αρκετές δημοσιεύσεις στη διεθνή βιβλιογραφία πάνω σε θέματα χειρουργικής ενδοκρινών αδένων (θυρεοειδούς – παραθυρεοειδών)
  • Γιατί έχουν πλέον δημιουργηθεί οι πλέον καλές και αξιόπιστες συνεργασίες με εξειδικευμένους και έμπειρους συναδέλφους άλλων εμπλεκομένων ειδικοτήτων (ενδοκρινολόγους, ακτινολόγους, κυτταρολόγους, αναισθησιολόγους, παθολογοανατόμους, πυρηνικούς γιατρούς). Με τις συνεργασίες αυτές επιτυγχάνεται το καλύτερο δυνατό θεραπευτικό αποτέλεσμα, με στόχο πάντα το καλό του ασθενούς που μας εμπιστεύεται. Με την παροχή πολύ υψηλού επιπέδου υπηρεσιών υγείας, σύμφωνα με τα τρέχοντα διεθνή δεδομένα (standards), το πρόβλημα του ασθενούς επιλύεται άμεσα, οριστικά, αποτελεσματικά και με την μέγιστη δυνατή ασφάλεια.
  • Γιατί έχουμε συνεργασία με επιλεγμένα νοσοκομεία που προσφέρουν υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας, αξιοπρεπείς συνθήκες νοσηλείας, σε ευχάριστο περιβάλλον, έτσι ώστε το πρόβλημα της υγείας να αντιμετωπιστεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και σε ένα όσο το δυνατόν πιο φιλικό περιβάλλον.
  • Γιατί ο προγραμματισμός της επέμβασης μπορεί να γίνει άμεσα, χωρίς άσκοπες καθυστερήσεις.
  • Γιατί κατανοούμε τις δύσκολες οικονομικές συγκυρίες που βιώνει τα τελευταία χρόνια η κοινωνία μας και βοηθούμε έμπρακτα όποιον/όποια ασθενή χρειάζεται βοήθεια από την πλευρά μας.

Θηλώδης καρκίνος θυρεοειδούς – εκτεταμένη ενδοθυρεοειδική διασπορά με εκτεταμένες λεμφαδενικές μεταστάσεις907[/vc_column_text][/vc_column]

[dt_fancy_image image_id=”5212″][dt_fancy_image image_id=”5213″][dt_fancy_image image_id=”5214″]
[/vc_row]

3165

Θυρεοειδεκτομές

656

Λεμφαδενικοί Καθαρισμοί

404

Παραθυρεοειδεκτομές
ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ