Skip to main content
search

Γιγάντια τοξική βρογχοκήλη σε ηλικιωμένο ασθενή μας (εικόνα)

Ο ασθενής, ετών 76, προσήλθε για χειρουργική αντιμετώπιση ευμεγέθους πολυοζώδους τοξικής καταδυόμενης βρογχοκήλης (υπερθυρεοειδισμός).

Στο υπερηχογράφημα απεικονίστηκε σημαντικού βαθμού διόγκωση των λοβών του θυρεοειδούς με κατάδυση αυτών στο ανώτερο μεσοθωράκιο. Στο θυρεοειδικό παρέγχυμα παρατηρούνται πολλαπλοί διάσπαρτοι ευμεγέθεις όζοι, μεγίστης διαμέτρου έως 40 mm, καλοήθους ηχομορφολογίας. Δεν παρατηρούνται διογκωμένοι τραχηλικοί λεμφαδένες.

Η κατάδυση των δύο λοβών του θυρεοειδούς (και κυρίως του αριστερού) στο μεσοθωράκιο επιβεβαιώνεται και στην αξονική τομογραφία που προσκομίζει ο ασθενής.

Υποβλήθηκε σε ολική θυρεοειδεκτομή μέσω εγκάρσιας τραχηλικής τομής υπό γενική αναισθησία. Κατά την επέμβαση επιβεβαιώνονται τα ευρήματα του προεγχειρητικού ελέγχου. Η επέμβαση εξελίχθηκε με σημαντική δυσκολία λόγω των λίαν αυξημένων διαστάσεων του θυρεοειδούς και της κατάδυσής του στο ανώτερο μεσοθωράκιο (γιγάντια καταδυόμενη βρογχοκήλη). Δεν παρατηρήθηκαν μακροσκοπικά ύποπτοι ή παθολογικοί λεμφαδένες στο κεντρικό διαμέρισμα του τραχήλου.

Στη διάρκεια της επέμβασης οπτική αναγνώριση και προστασία των παλίνδρομων λαρυγγικών νεύρων άμφω.

Η επέμβαση εξελίχθηκε ομαλά, με τις δυσκολίες εντούτοις που περιγράφηκαν παραπάνω.

Η γενική αναισθησία και η επέμβαση έγιναν καλά ανεκτές.

Εξήλθε της κλινικής την 1η μετεγχειρητική ημέρα σε άριστη γενική κατάσταση.

Στην εικόνα εικονίζεται ο θυρεοειδής του ασθενούς μετά την αφαίρεσή του (γιγάντια τοξική βρογχοκήλη). Στον δεξιό λοβό έχει σχεδιασθεί το φυσιολογικό μέγεθος ενός λοβού θυρεοειδούς, για σύγκριση με τον λοβό του ασθενούς (η κάθετη λευκή γραμμή αντιστοιχεί στην φυσιολογική κεφαλοουραία διάμετρο και η οριζόντια πράσινη γραμμή αντιστοιχεί στην φυσιολογική εγκάρσια διάμετρο ενός φυσιολογικού λοβού, με την διακεκομμένη κίτρινη γραμμή απεικονίζεται το περίγραμμα ενός φυσιολογικού λοβού θυρεοειδούς).

Σημειώνεται ότι ο ασθενής έφερε ουλή στην πρόσθια επιφάνεια του τραχήλου, πάνω από την σφαγιτιδική εντομή του στέρνου, που οφείλονταν σε τραχειοστομία. Η τραχειοστομία έγινε όταν ήταν 5 ετών, λόγω επαπειλούμενης απόφραξης του αεραγωγού από διφθερίτιδα.

Γιγάντια τοξική βρογχοκήλη

ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ενημερωθείτε πρακτικά και υπεύθυνα στην ιστοσελίδα μας:

θυρεοειδής

παραθυρεοειδής

Τι είναι ο χειρουργός θυρεοειδούς?

Τι είναι ο χειρουργός παραθυρεοειδών?

Τι σημασία έχει η εμπειρία του χειρουργού στην αντιμετώπιση των παθήσεων θυρεοειδούς και παραθυρεοειδών?

Γιγάντια τοξική βρογχοκήλη

Γιατί εμάς

Θεωρούμε την άσκηση της χειρουργικής όχι μέσο πλουτισμού (κάτι που δεν είναι επιθυμητό για κανένα μέλος της ομάδας μας) αλλά τρόπο παροχής υψηλού επιπέδου υπηρεσιών υγείας και ανταπόδοσης στην κοινωνία μας όλων των γνώσεων και της εμπειρίας που με πολύ κόπο αποκτήσαμε όλα αυτά τα χρόνια, με τη συστηματική (κλινική και ακαδημαϊκή) ενασχόλησή μας με την χειρουργική των ενδοκρινών αδένων (θυρεοειδούς – παραθυρεοειδών) αλλά και την γενική χειρουργική, μέσα από τη θητεία μας σε θέσεις ευθύνης σε μεγάλα νοσοκομεία και το Πανεπιστήμιο των Αθηνών.

Η δύσκολη οικονομική συγκυρία που βιώνει ο τόπος μας είναι ένας παράγοντας που λαμβάνεται σοβαρά υπόψη.

Η ομάδα μας – σεβόμενη τις οικονομικές δυσκολίες της κοινωνίας μας – διατηρεί τις τιμές των επεμβάσεων σε πολύ προσιτά επίπεδα, προσφέροντας τη δυνατότητα σε όσους το επιθυμούν να τύχουν αντιμετώπισης του προβλήματός τους από έναν πολύ εξειδικευμένο και ιδιαίτερα έμπειρο χειρουργό, χωρίς να αποκλείεται κανείς από την φροντίδα του για οικονομικούς λόγους. Είναι αδιανόητο για την ομάδα μας να υπάρξει οικονομική εκμετάλλευση του ασθενούς στην ανάγκη του.

Η νοσηλεία γίνεται στα επιλεγμένα νοσοκομεία με τα οποία υπάρχει συνεργασία, με στόχο τη διασφάλιση των καλύτερων συνθηκών νοσηλείας και της αξιοπρέπειας του ασθενούς. Η νοσηλεία γίνεται σε προσεγμένους θαλάμους, σε ευχάριστο και φιλικό προς τον ασθενή και τους συνοδούς του περιβάλλον, διασφαλίζοντας με μεγάλη προσοχή και ευαισθησία την ικανοποίηση του ασθενούς σε όλη την πορεία, από τη διάγνωση της νόσου μέχρι την οριστική και βέλτιστη αντιμετώπισή της. Καταβάλλουμε ιδιαίτερη μέριμνα ώστε η νοσηλεία του ασθενούς να είναι όσο το δυνατόν περισσότερο ποιοτική και να καλύπτει πλήρως κάθε ανάγκη του.

ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙΤΕ

ΕΥΓΕΝΙΔΕΙΟ-Παπαδιαμαντοπούλου 20 (Ιλίσια)

ΙΑΤΡΙΚΟ ΨΥΧΙΚΟΥ – Άντερσεν 5 (Νέο Ψυχικό)

ΜΗΤΕΡΑ– Ερυθρού Σταυρού 5 (Μαρούσι)

ΤΗΛ. 2107487318 & 6977068223

email: georgesakorafas@yahoo.com

Γιγάντια τοξική βρογχοκήλη σε υπερήλικα ασθενή μας (εικόνα)

Γιγάντια τοξική βρογχοκήλη

 

3165

Θυρεοειδεκτομές

656

Λεμφαδενικοί Καθαρισμοί

404

Παραθυρεοειδεκτομές
ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ