Skip to main content
search

ΕΙΚΟΝΕΣ ΣΤΗ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΘΥΡΕΟΕΙΔΟΥΣ & ΠΑΡΑΘΥΡΕΟΕΙΔΩΝ

Καταδυόμενος όζος θυρεοειδούς, βαθιά στο πρόσθιο μεσοθωράκιο

Καταδυόμενος όζος θυρεοειδούς, βαθιά στο μεσοθωράκιο. Ασθενής 50 ετών με μεγάλου βαθμού διόγκωση του αριστερού λοβού του θυρεοειδούς, παρουσία όζων σε αυτόν και βαθιά κατάδυσή του στο πρόσθιο μεσοθωράκιο, μέχρι του ύψους των μεγάλων αγγείων. Ο μεγαλύτερος όζος θυρεοειδούς, μεγίστης διαμέτρου 30 mm, καταλαμβάνει τον κάτω πόλο του αριστερού λοβού και βρίσκεται σε βαθιά θέση στο μεσοθωράκιο.

Κεφαλοουραία διάμετρος αριστερού λοβού = 100 mm. Για λόγους σύγκρισης, κεφαλοουραία διάμετρος δεξιού λοβού (φυσιολογικού) = 40 mm.

Υποβλήθηκε σε εργώδη ολική θυρεοειδεκτομή. Η εκμαίευση του βαθιά καταδυόμενου αριστερού λοβού έγινε μέσω της τραχηλικής τομής, χωρίς να χρειαστεί στερνοτομή.

Ομαλή μετεγχειρητική πορεία – εξιτήριο την επομένη της επέμβασης, με άμεση επάνοδο στις καθημερινές της δραστηριότητες.

 

ΛΕΖΑΝΤΑ ΕΙΚΟΝΑΣ

Αριστερά – σχηματική αναπαράσταση του βαθμού κατάδυσης του αριστερού λοβού στο ανώτερο πρόσθιο μεσοθωράκιο μέχρι του ύψους των μεγάλων αγγείων. Η διακεκομμένη κόκκινη γραμμή αντιστοιχεί στην αριστερά κλείδα. Ο ευμεγέθης καταδυόμενος όζος θυρεοειδούς βρίσκεται στον κάτω πόλο του αριστερού λοβού.

Δεξιά – χειρουργικό παρασκεύασμα. Ο δεξιός λοβός έχει φυσιολογικές διαστάσεις. Αντίθετα ο αριστερός λοβός παρουσιάζει σημαντικού βαθμού αύξηση των διαστάσεών του και κυρίως της κεφαλοουραίας διαμέτρου, που φθάνει τα 100 mm (ενδεικτικά αναφέρεται η κεφαλοουραία διάμετρος του φυσιολογικού δεξιού λοβού = 40 mm). Η διακεκομμένη μαύρη γραμμή (με παύλες) αντιστοιχεί στην θέση της κλείδας. Ο ευμεγέθης καταδυόμενος όζος θυρεοειδούς βρίσκεται βαθιά στο μεσοθωράκιο, αντίστοιχα προς τον κάτω πόλο του αριστερού λοβού.

 

ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

 

ΓΙΑΤΙ ΕΜΑΣ?

ΚΟΣΤΟΣ ΚΑΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

ΠΑΘΗΣΕΙΣ ΘΥΡΕΟΕΙΔΟΥΣ

Καταδυόμενος όζος θυρεοειδούς

ΠΑΘΗΣΕΙΣ ΠΑΡΑΘΥΡΕΟΕΙΔΩΝ

 

Ιατρικό Ψυχικού

ΜΗΤΕΡΑ

ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙΤΕ

ΕΥΓΕΝΙΔΕΙΟ– Παπαδιαμαντοπούλου 20 (Ιλίσια)

ΙΑΤΡΙΚΟ ΨΥΧΙΚΟΥ– Άντερσεν 1 (Νέο Ψυχικό)

ΜΗΤΕΡΑ– Ερυθρού Σταυρού 5 (Μαρούσι)

 

Τηλ 6977068223 &  210-7487318

Email: georgesakorafas@yahoo.com

https://gsakorafas.gr

 

 

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΑΣ ΕΠΙΛΕΞΕΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΘΥΡΕΟΕΙΔΟΥΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΘΥΡΕΟΕΙΔΩΝ

  • Γιατί διαθέτουμε πολύ μεγάλη και μακρόχρονη εμπειρία στη χειρουργική των ενδοκρινών αδένων (θυρεοειδούς – παραθυρεοειδών) λόγω μακράς και συστηματικής ενασχόλησης με τις χειρουργικές παθήσεις θυρεοειδούς – παραθυρεοειδών.
  • Γιατί είμαστε σε θέση να εκτελέσουμε με ασφάλεια και αποτελεσματικότητα κάθε είδους χειρουργική επέμβαση θυρεοειδούς – παραθυρεοειδών, ακόμη και σε επιπλεγμένα (δύσκολα) περιστατικά, όπως εκτεταμένοι λεμφαδενικοί καθαρισμοί σε καρκίνο θυρεοειδούς, επεμβάσεις σε λίαν ευμεγέθεις καταδυόμενες στο μεσοθωράκιο βρογχοκήλες, υποτροπές παθήσεων θυρεοειδούς (συμπεριλαμβανομένου του καρκίνου θυρεοειδούς), υποτροπές υπερπαραθυρεοειδισμού, αδενώματα παραθυρεοειδών σε έκτοπη θέση ή λόγω υπεράριθμων παραθυρεοειδών, διάχυτη υπερπλασία παραθυρεοειδών κλπ.
  • Γιατί έχουμε να δείξουμε σταθερή και μακρόχρονη επιστημονική παρουσία, με αρκετές δημοσιεύσεις στη διεθνή βιβλιογραφία πάνω σε θέματα χειρουργικής ενδοκρινών αδένων (θυρεοειδούς – παραθυρεοειδών)
  • Γιατί έχουν πλέον δημιουργηθεί οι πλέον καλές και αξιόπιστες συνεργασίες με εξειδικευμένους και έμπειρους συναδέλφους άλλων εμπλεκομένων ειδικοτήτων (ενδοκρινολόγους, ακτινολόγους, κυτταρολόγους, αναισθησιολόγους, παθολογοανατόμους, πυρηνικούς γιατρούς). Με τις συνεργασίες αυτές επιτυγχάνεται το καλύτερο δυνατό θεραπευτικό αποτέλεσμα, με στόχο πάντα το καλό του ασθενούς που μας εμπιστεύεται. Με την παροχή πολύ υψηλού επιπέδου υπηρεσιών υγείας, σύμφωνα με τα τρέχοντα διεθνή δεδομένα (standards), το πρόβλημα του ασθενούς επιλύεται άμεσα, οριστικά, αποτελεσματικά και με την μέγιστη δυνατή ασφάλεια.
  • Γιατί έχουμε συνεργασία με επιλεγμένα νοσοκομεία που προσφέρουν υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας, αξιοπρεπείς συνθήκες νοσηλείας, σε ευχάριστο περιβάλλον, έτσι ώστε το πρόβλημα της υγείας να αντιμετωπιστεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και σε ένα όσο το δυνατόν πιο φιλικό περιβάλλον.
  • Γιατί ο προγραμματισμός της επέμβασης μπορεί να γίνει άμεσα, χωρίς άσκοπες καθυστερήσεις.
  • Γιατί κατανοούμε τις δύσκολες οικονομικές συγκυρίες που βιώνει τα τελευταία χρόνια η κοινωνία μας και βοηθούμε έμπρακτα όποιον/όποια ασθενή χρειάζεται βοήθεια από την πλευρά μας.

 

ΚΟΣΤΟΣ

Θεωρούμε την άσκηση της χειρουργικής όχι μέσο πλουτισμού (κάτι που δεν είναι επιθυμητό για κανένα μέλος της ομάδας μας) αλλά τρόπο παροχής υψηλού επιπέδου υπηρεσιών υγείας και ανταπόδοσης στην κοινωνία μας όλων των γνώσεων και της εμπειρίας που με πολύ κόπο αποκτήσαμε όλα αυτά τα χρόνια, με τη συστηματική (κλινική και ακαδημαϊκή) ενασχόλησή μας με την χειρουργική των ενδοκρινών αδένων (θυρεοειδούς – παραθυρεοειδών) αλλά και την γενική χειρουργική, μέσα από τη θητεία μας σε θέσεις ευθύνης σε μεγάλα νοσοκομεία και το Πανεπιστήμιο των Αθηνών.

Η δύσκολη οικονομική συγκυρία που βιώνει ο τόπος μας είναι ένας παράγοντας που λαμβάνεται σοβαρά υπόψη.

Η ομάδα μας – σεβόμενη τις οικονομικές δυσκολίες της κοινωνίας μας – διατηρεί τις τιμές των επεμβάσεων σε πολύ προσιτά επίπεδα, προσφέροντας τη δυνατότητα σε όσους το επιθυμούν να τύχουν αντιμετώπισης του προβλήματός τους από έναν πολύ εξειδικευμένο και ιδιαίτερα έμπειρο χειρουργό, χωρίς να αποκλείεται κανείς από την φροντίδα του για οικονομικούς λόγους. Είναι αδιανόητο για την ομάδα μας να υπάρξει οικονομική εκμετάλλευση του ασθενούς στην ανάγκη του.

Καταδυόμενος όζος θυρεοειδούς

[/vc_column_text][/vc_column]
[dt_fancy_image image_id=”7467″]
[/vc_row]

3165

Θυρεοειδεκτομές

656

Λεμφαδενικοί Καθαρισμοί

404

Παραθυρεοειδεκτομές
ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ