Skip to main content
search

Αδένωμα παραθυρεοειδούς – πρωτοπαθής υπερπαραθυρεοειδισμός: εικόνες (με αφορμή ασθενή μας)

Η ασθενής ετών 48 προσήλθε για χειρουργική αντιμετώπιση πρωτοπαθούς υπερπαραθυρεοειδισμού.

Στο σπινθηρογράφημα παραθυρεοειδών με Tc99m MIBI (sestamibi) παρατηρήθηκε τόσο στις πρώιμες όσο και στις όψιμες λήψεις αυξημένη πρόσληψη και κατακράτηση του ραδιοφαρμάκου στην ανατομική περιοχή κάτωθεν του κάτω πόλου του αριστερού λοβού του θυρεοειδούς, εύρημα συμβατό με αδένωμα αριστερού κάτω παραθυρεοειδούς.

Στο υπερηχογράφημα απεικονίσθηκε εικόνα τυπικού αδενώματος αριστερού κάτω παραθυρεοειδούς με διαστάσεις 18 x 8.9 x 6.8 mm, σε επαφή με τον κάτω πόλο του αριστερού λοβού και στην προέκταση αυτού, μεταξύ καρωτίδας και τραχείας, περί την 2η με 3η ώρα της τραχείας.

Χωρίς παθολογικά ευρήματα από τους λοιπούς παραθυρεοειδείς και τον θυρεοειδή αδένα.

Υποβλήθηκε σε ελάχιστα επεμβατική αριστερή κάτω παραθυρεοειδεκτομή. μέσω mini-εγκάρσιας τραχηλικής τομής υπό γενική αναισθησία. Κατά την επέμβαση επιβεβαιώνονται τα ευρήματα του προεγχειρητικού ελέγχου. Το αδένωμα ανευρίσκεται στη θέση που περιγράφεται στον προεγχειρητικό εντοπιστικό έλεγχο. Έχει την τυπική μακροσκοπική εικόνα αδενώματος παραθυρεοειδούς.

Η διάγνωση επιβεβαιώνεται με ταχεία βιοψία.

Ακολουθεί διεγχειρητική μέτρηση παραθορμόνης στην οποία παρατηρείται σημαντική πτώση των επιπέδων αυτής μετά την αφαίρεση του αδενώματος (από 245 pg/ml πριν σε 24 pg/ml μετά την αφαίρεση).

Σε όλη τη διάρκεια της επέμβασης οπτική αναγνώριση και προστασία του αριστερού παλίνδρομου λαρυγγικού νεύρου.

Η επέμβαση εξελίχθηκε ομαλά.

Η γενική αναισθησία και η επέμβαση έγιναν καλά ανεκτές.

Η μετεγχειρητική πορεία ήταν ομαλή.

Εξήλθε της κλινικής την 1η μετεγχειρητική ημέρα σε καλή γενική κατάσταση.

Απόγευμα ημέρας επέμβαση: PTH = 23 pg/ml, Ca=9.2 mg/dl

Αδένωμα παραθυρεοειδούς 906

 

ΛΕΖΑΝΤΕΣ ΕΙΚΟΝΩΝ

ΕΙΚΟΝΑ 1

ΥΠΕΡΗΧΟΓΡΑΦΙΚΑ ΕΥΡΗΜΑΤΑ

ΠΑΝΩ ΑΡΙΣΤΕΡΑ- Το αδένωμα παραθυρεοειδούς ευρίσκεται κάτωθεν του κάτω πόλου του αριστερού λοβού του θυρεοειδούς (κίτρινο βέλος). Στην μεσαία εικόνα φαίνεται η εσωτερική αγγείωση του αδενώματος. Στην δεξιά πάνω εικόνα σε εγκάρσια διατομή φαίνεται το αδένωμα παραθυρεοειδούς (κίτρινο βέλος, μαύρο περίγραμμα) μεταξύ της τραχείας (TR) και της αριστερής κοινής καρωτίδας (κόκκινο περίγραμμα). Πιο πλάγια απεικονίζεται η αριστερή έσω σφαγίτιδα φλέβα. TH=αριστερός λοβός θυρεοειδούς.

 

ΕΙΚΟΝΑ 2

Σπινθηρογραφική απεικόνιση του αδενώματος κάτωθεν του κάτω πόλου του αριστερού λοβού. Στο ένθετο το αδένωμα παραθυρεοειδούς μετά την εκτομή του.

ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ – ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ

Για τις παθήσεις θυρεοειδούς

Για τις παθήσεις παραθυρεοειδών

Αδένωμα παραθυρεοειδούς

ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙΤΕ

ΕΥΓΕΝΙΔΕΙΟ– Παπαδιαμαντοπούλου 20 (Ιλίσια)

ΙΑΤΡΙΚΟ ΨΥΧΙΚΟΥ– Άντερσεν 1 (Νέο Ψυχικό)

ΜΗΤΕΡΑ– Ερυθρού Σταυρού 5 (Μαρούσι)

Τηλ 6977068223 & 210-7487318

Email: georgesakorafas@yahoo.com

Αδένωμα παραθυρεοειδούς

 

ΓΙΑΤΙ ΕΜΑΣ?

ΚΟΣΤΟΣ ΚΑΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

 

Αδένωμα παραθυρεοειδούς

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΑΣ ΕΠΙΛΕΞΕΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΘΥΡΕΟΕΙΔΟΥΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΘΥΡΕΟΕΙΔΩΝ

  • Γιατί διαθέτουμε πολύ μεγάλη και μακρόχρονη εμπειρία στη χειρουργική των ενδοκρινών αδένων (θυρεοειδούς – παραθυρεοειδών) λόγω μακράς και συστηματικής ενασχόλησης με τις χειρουργικές παθήσεις θυρεοειδούς – παραθυρεοειδών.
  • Γιατί είμαστε σε θέση να εκτελέσουμε με ασφάλεια και αποτελεσματικότητα κάθε είδους χειρουργική επέμβαση θυρεοειδούς – παραθυρεοειδών, ακόμη και σε επιπλεγμένα (δύσκολα) περιστατικά, όπως εκτεταμένοι λεμφαδενικοί καθαρισμοί σε καρκίνο θυρεοειδούς, επεμβάσεις σε λίαν ευμεγέθεις καταδυόμενες στο μεσοθωράκιο βρογχοκήλες, υποτροπές παθήσεων θυρεοειδούς (συμπεριλαμβανομένου του καρκίνου θυρεοειδούς), υποτροπές υπερπαραθυρεοειδισμού, αδενώματα παραθυρεοειδών σε έκτοπη θέση ή λόγω υπεράριθμων παραθυρεοειδών, διάχυτη υπερπλασία παραθυρεοειδών κλπ.
  • Γιατί έχουμε να δείξουμε σταθερή και μακρόχρονη επιστημονική παρουσία, με αρκετές δημοσιεύσεις στη διεθνή βιβλιογραφία πάνω σε θέματα χειρουργικής ενδοκρινών αδένων (θυρεοειδούς – παραθυρεοειδών)
  • Γιατί έχουν πλέον δημιουργηθεί οι πλέον καλές και αξιόπιστες συνεργασίες με εξειδικευμένους και έμπειρους συναδέλφους άλλων εμπλεκομένων ειδικοτήτων (ενδοκρινολόγους, ακτινολόγους, κυτταρολόγους, αναισθησιολόγους, παθολογοανατόμους, πυρηνικούς γιατρούς). Με τις συνεργασίες αυτές επιτυγχάνεται το καλύτερο δυνατό θεραπευτικό αποτέλεσμα, με στόχο πάντα το καλό του ασθενούς που μας εμπιστεύεται. Με την παροχή πολύ υψηλού επιπέδου υπηρεσιών υγείας, σύμφωνα με τα τρέχοντα διεθνή δεδομένα (standards), το πρόβλημα του ασθενούς επιλύεται άμεσα, οριστικά, αποτελεσματικά και με την μέγιστη δυνατή ασφάλεια.
  • Γιατί έχουμε συνεργασία με επιλεγμένα νοσοκομεία που προσφέρουν υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας, αξιοπρεπείς συνθήκες νοσηλείας, σε ευχάριστο περιβάλλον, έτσι ώστε το πρόβλημα της υγείας να αντιμετωπιστεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και σε ένα όσο το δυνατόν πιο φιλικό περιβάλλον.
  • Γιατί ο προγραμματισμός της επέμβασης μπορεί να γίνει άμεσα, χωρίς άσκοπες καθυστερήσεις.
  • Γιατί κατανοούμε τις δύσκολες οικονομικές συγκυρίες που βιώνει τα τελευταία χρόνια η κοινωνία μας και βοηθούμε έμπρακτα όποιον/όποια ασθενή χρειάζεται βοήθεια από την πλευρά μας.

Αδένωμα παραθυρεοειδούς[/vc_column_text][/vc_column]

[dt_fancy_image image_id=”8106″][dt_fancy_image image_id=”8107″]
[/vc_row]

3165

Θυρεοειδεκτομές

656

Λεμφαδενικοί Καθαρισμοί

404

Παραθυρεοειδεκτομές
ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ