Skip to main content
search

Υποθυρεοειδισμός και υπογονιμότητα στις γυναίκες

Σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να υπάρχει συσχέτιση μεταξύ του υποθυρεοειδισμού και της υπογονιμότητας στις γυναίκες.

Στον υποθυρεοειδισμό δεν παράγονται σε επαρκείς ποσότητες οι θυρεοειδικές ορμόνες που έχουν μεγάλη σημασία για τον ανθρώπινο οργανισμό. Τα χαμηλά επίπεδα θυρεοειδικών ορμονών στο αίμα (χαρακτηριστικό του υποθυρεοειδισμού) μπορεί να επηρεάσουν την ωορρηξία, πράγμα που με τη σειρά του επηρεάζει την γονιμότητα της γυναίκας.

Επιπλέον, σε κάποιες περιπτώσεις ο υποθυρεοειδισμός μπορεί να οφείλεται σε άλλες παθήσεις (δευτεροπαθής υποθυρεοειδισμός, όπως για παράδειγμα σε πάθηση της υπόφυσης ή σε αυτοάνοση νόσο), που οι ίδιες αυτές παθήσεις μπορεί να επηρεάσουν την γονιμότητα της γυναίκας (υπογονιμότητα).

Για τις γυναίκες που παρουσιάζουν το σοβαρό πρόβλημα της υπογονιμότητας έχει μεγάλη σημασία να γίνει έλεγχος για τυχόν υποθυρεοειδισμό. Αν διαγνωστεί υποθυρεοειδισμός θα πρέπει να γίνεται διόρθωση του προβλήματος. Η θεραπεία του υποθυρεοειδισμού είναι εύκολη και περιλαμβάνει την χορήγηση θυρεοειδικής ορμόνης (λεβοθυροξίνης) από το στόμα.

Πολλές φορές, και μόνο η θεραπεία του υποθυρεοειδισμού μπορεί να λύσει το πρόβλημα της υπογονιμότητας στις γυναίκες. Αν όμως το πρόβλημα επιμείνει, τότε θα πρέπει να γίνει περαιτέρω έλεγχος της γυναίκας.

Ο υποθυρεοειδισμός θα πρέπει να αντιμετωπίζεται σωστά σε μία γυναίκα που επιθυμεί να μείνει έγκυος. Αν η γυναίκα μείνει έγκυος, θα πρέπει να ελέγχονται τακτικά τα επίπεδα των θυρεοειδικών ορμονών στο αίμα. Η γυναίκα θα πρέπει να παραμείνει ευθυρεοειδική (δηλαδή οι θυρεοειδικές της ορμόνες να είναι μέσα στα φυσιολογικά όρια) προκειμένου να διασφαλιστεί η σωστή ανάπτυξη του εμβρύου και να μειωθεί ο κίνδυνος αποβολής.

 

ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μας

Home

 

Ενημερωθείτε πρακτικά και υπεύθυνα στην ιστοσελίδα μας:

Για τις παθήσεις θυρεοειδούς

Για τις παθήσεις παραθυρεοειδών

Τι είναι ο χειρουργός θυρεοειδούς?

Τι είναι ο χειρουργός παραθυρεοειδών?

Τι σημασία έχει η εμπειρία του χειρουργού στην αντιμετώπιση των παθήσεων θυρεοειδούς και παραθυρεοειδών?

 

ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙΤΕ

ΕΥΓΕΝΙΔΕΙΟ-Παπαδιαμαντοπούλου 20 (Ιλίσια)

ΙΑΤΡΙΚΟ ΨΥΧΙΚΟΥ – Άντερσεν 5 (Νέο Ψυχικό)

ΜΗΤΕΡΑ– Ερυθρού Σταυρού 5 (Μαρούσι)

ΤΗΛ. 2107487318 & 6977068223

email: georgesakorafas@yahoo.com

 

Υποθυρεοειδισμός και υπογονιμότητα στις γυναίκες[/vc_column_text][/vc_column]

[dt_fancy_image image_id=”9044″]
[/vc_row]

Αριθμοί Επεμβάσεων έως 31/12/23

3165

Θυρεοειδεκτομές

656

Λεμφαδενικοί Καθαρισμοί

404

Παραθυρεοειδεκτομές
ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ