Skip to main content
search

Ευμεγέθης καταδυόμενος πλήρως εξωφυτικός όζος θυρεοειδούς σε ασθενή μας

Ο ασθενής ετών 56 προσήλθε με διιάγνωση ‘όζος θυρεοειδούς‘ προκειμένου να υποβληθεί σε θυρεοειδεκτομή. Στο υπερηχογράφημα απεικονίσθηκε ευμεγέθης καταδυόμενος όζος καλοήθους ηχομορφολογίας μεγίστης διαμέτρου 34 mm στον κάτω πόλο του αριστερού λοβού. Ταυτοποιήθηκε ως Bethesda II στην παρακέντηση με λεπτή βελόνη (FNA). Στον ίδιο λοβό συνυπάρχει οζίδιο 5.2 mm. Δεν απεικονίσθηκαν παθολογικοί τραχηλικοί λεμφαδένες. Ασθενής ευθυρεοειδικός.

Υποβλήθηκε σε ολική θυρεοειδεκτομή μέσω εγκάρσιας τραχηλικής τομής υπό γενική αναισθησία. Κατά την επέμβαση επιβεβαιώνονται τα ευρήματα του προεγχειρητικού ελέγχου.

Ο ως άνω περιγραφείς όζος είναι πλήρως εξωφυτικός και αναπτύσσεται βαθιά στην αριστερή τραχειοοισοφαγική αύλακα, καταδυόμενος στο ανώτερο πρόσθιο μεσοθωράκιο, πίσω από την αριστερή κλείδα. Συνδέεται με τον κάτω πόλο του αριστερού λοβού του θυρεοειδούς με λεπτή ινώδη ταινία, χωρίς να συνέχεται άμεσα με αυτόν με θυρεοειδικό παρέγχυμα.

Σε όλη τη διάρκεια της επέμβασης οπτική αναγνώριση και προστασία των παλίνδρομων λαρυγγικών νεύρων άμφω.

Η επέμβαση εξελίχθηκε ομαλά, με δυσκολία εντούτοις λόγω της αρκετά εν τω βάθει θέσης του όζου και της κατάδυσής του στο μεσοθωράκιο, αλλά και λόγω του σωματότυπου του ασθενούς (βαθύς-βραχύς τράχηλος, μυώδης ασθενής).

Η γενική αναισθησία και η επέμβαση έγιναν καλά ανεκτές.

Η μετεγχειρητική πορεία ήταν ομαλή.

Εξήλθε της κλινικής την 1η μετεγχειρητική ημέρα σε καλή γενική κατάσταση.

 

ΕΙΚΟΝΑ

Σχηματική αναπαράσταση των ευρημάτων στον ασθενή μας. Ο ευμεγέθης όζος (διαμέτρου 34 mm) καταδύεται στο ανώτερο πρόσθιο μεσοθωράκιο πίσω από την αριστερή κλείδα και συνέχεται με τον αριστερό λοβό του θυρεοειδούς όχι με θυρεοειδικό ιστό αλλά με λεπτή ινώδη ταινία (μπλε βέλος).

Στο ένθετο της εικόνας (πάνω δεξιά) εικονίζεται το χειρουργικό παρασκεύασμα (δεξιός και αριστερός λοβός θυρεοειδούς και ο καταδυόμενος όζος θυρεοειδούς-το μπλε βέλος αντιστοιχεί στην λεπτή ινώδη ταινία που τον συνδέει με τον αριστερό λοβό).

Ο πλήρως εξωφυτικός όζος θυρεοειδούς είναι μία δυνητική παγίδα στις επεμβάσεις θυρεοειδούς.

Ευμεγέθης καταδυόμενος πλήρως εξωφυτικός όζος θυρεοειδούς 905

  • Μάθετε περισσότερα για τους εξωφυτικούς όζους θυρεοειδούς
  • Γιατί έχουν σημασία στη χειρουργική θυρεοειδούς
  • Γιατί έχει σημασία η εμπειρία και η εξειδίκευση του χειρουργού θυρεοειδούς

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ

Για τις παθήσεις θυρεοειδούς

Όζοι θυρεοειδούς

Για τις παθήσεις παραθυρεοειδών

Ευμεγέθης καταδυόμενος πλήρως εξωφυτικός όζος θυρεοειδούς

 

ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙΤΕ

ΕΥΓΕΝΙΔΕΙΟ– Παπαδιαμαντοπούλου 20 (Ιλίσια)

ΙΑΤΡΙΚΟ ΨΥΧΙΚΟΥ– Άντερσεν 1 (Νέο Ψυχικό)

ΜΗΤΕΡΑ– Ερυθρού Σταυρού 5 (Μαρούσι)

Τηλ 6977068223 & 210-7487318

Email: georgesakorafas@yahoo.com

 

ΚΟΣΤΟΣ ΚΑΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

ΓΙΑΤΙ ΕΜΑΣ?

 

 

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΑΣ ΕΠΙΛΕΞΕΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΘΥΡΕΟΕΙΔΟΥΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΘΥΡΕΟΕΙΔΩΝ

  • Γιατί διαθέτουμε πολύ μεγάλη και μακρόχρονη εμπειρία στη χειρουργική των ενδοκρινών αδένων (θυρεοειδούς – παραθυρεοειδών) λόγω μακράς και συστηματικής ενασχόλησης με τις χειρουργικές παθήσεις θυρεοειδούς – παραθυρεοειδών.
  • Γιατί είμαστε σε θέση να εκτελέσουμε με ασφάλεια και αποτελεσματικότητα κάθε είδους χειρουργική επέμβαση θυρεοειδούς – παραθυρεοειδών, ακόμη και σε επιπλεγμένα (δύσκολα) περιστατικά, όπως εκτεταμένοι λεμφαδενικοί καθαρισμοί σε καρκίνο θυρεοειδούς, επεμβάσεις σε λίαν ευμεγέθεις καταδυόμενες στο μεσοθωράκιο βρογχοκήλες, υποτροπές παθήσεων θυρεοειδούς (συμπεριλαμβανομένου του καρκίνου θυρεοειδούς), υποτροπές υπερπαραθυρεοειδισμού, αδενώματα παραθυρεοειδών σε έκτοπη θέση ή λόγω υπεράριθμων παραθυρεοειδών, διάχυτη υπερπλασία παραθυρεοειδών κλπ.
  • Γιατί έχουμε να δείξουμε σταθερή και μακρόχρονη επιστημονική παρουσία, με αρκετές δημοσιεύσεις στη διεθνή βιβλιογραφία πάνω σε θέματα χειρουργικής ενδοκρινών αδένων (θυρεοειδούς – παραθυρεοειδών)
  • Γιατί έχουν πλέον δημιουργηθεί οι πλέον καλές και αξιόπιστες συνεργασίες με εξειδικευμένους και έμπειρους συναδέλφους άλλων εμπλεκομένων ειδικοτήτων (ενδοκρινολόγους, ακτινολόγους, κυτταρολόγους, αναισθησιολόγους, παθολογοανατόμους, πυρηνικούς γιατρούς). Με τις συνεργασίες αυτές επιτυγχάνεται το καλύτερο δυνατό θεραπευτικό αποτέλεσμα, με στόχο πάντα το καλό του ασθενούς που μας εμπιστεύεται. Με την παροχή πολύ υψηλού επιπέδου υπηρεσιών υγείας, σύμφωνα με τα τρέχοντα διεθνή δεδομένα (standards), το πρόβλημα του ασθενούς επιλύεται άμεσα, οριστικά, αποτελεσματικά και με την μέγιστη δυνατή ασφάλεια.
  • Γιατί έχουμε συνεργασία με επιλεγμένα νοσοκομεία που προσφέρουν υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας, αξιοπρεπείς συνθήκες νοσηλείας, σε ευχάριστο περιβάλλον, έτσι ώστε το πρόβλημα της υγείας να αντιμετωπιστεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και σε ένα όσο το δυνατόν πιο φιλικό περιβάλλον.
  • Γιατί ο προγραμματισμός της επέμβασης μπορεί να γίνει άμεσα, χωρίς άσκοπες καθυστερήσεις.
  • Γιατί κατανοούμε τις δύσκολες οικονομικές συγκυρίες που βιώνει τα τελευταία χρόνια η κοινωνία μας και βοηθούμε έμπρακτα όποιον/όποια ασθενή χρειάζεται βοήθεια από την πλευρά μας.
[/vc_column_text][/vc_column]
[dt_fancy_image image_id=”8052″]
[/vc_row]

3165

Θυρεοειδεκτομές

656

Λεμφαδενικοί Καθαρισμοί

404

Παραθυρεοειδεκτομές
ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ