Skip to main content
search

Θυρεοειδής και σεξουαλική δυσλειτουργία στους άνδρες

Ο θυρεοειδής αδένας – παρά το μικρό του μέγεθος – επηρεάζει τη λειτουργία κάθε κυττάρου, κάθε οργάνου και κάθε συστήματος του ανθρωπίνου σώματος. Αυτό γίνεται μέσω της παραγωγής των θυρεοειδικών ορμονών που κατά βάση ελέγχουν τον μεταβολισμό των κυττάρων.

Το ίδιο ισχύει και για το γεννητικό σύστημα του άρρενος.

Πως επηρεάζουν οι παθήσεις του θυρεοειδούς την σεξουαλική λειτουργία στους άνδρες?

Διαταραχές της στύσης (στυτική δυσλειτουργία)

Διαταραχές της στύσης μπορεί να παρατηρηθούν στις διαταραχές της λειτουργίας του θυρεοειδούς, τόσο στον υποθυρεοειδισμό (μειωμένη παραγωγή θυρεοειδικών ορμονών) όσο και στον υπερθυρεοειδισμό (αυξημένη παραγωγή θυρεοειδικών ορμονών). Υπάρχουν ενδείξεις ότι διαταραχές της στύσης παρατηρούνται σε ένα πολύ υψηλό ποσοστό (60 – 70 %) των ασθενών με παθήσεις θυρεοειδούς.

Η στυτική δυσλειτουργία αποτελεί ιδιαίτερα σημαντική παράμετρο στις διαταραχές της σεξουαλικής λειτουργίας στους άνδρες.

Σήμερα στους άνδρες με στυτική δυσλειτουργία συνιστάται να γίνεται – μεταξύ άλλων – και έλεγχος της λειτουργίας του θυρεοειδούς σαν μέρος της διαγνωστικής τους διερεύνησης.

 

Διαταραχές της εκσπερμάτωσης

Οι διαταραχές της εκσπερμάτωσης αποτελούν συχνό φαινόμενο στους ασθενείς με διαταραχές της λειτουργίας του θυρεοειδούς. Στον υποθυρεοειδισμό παρατηρείται συχνά καθυστερημένη εκσπερμάτωση, ενώ πρόωρη εκσπερμάτωση παρατηρείται συχνά στον υπερθυρεοειδισμό.

 

Μείωση της libido (σεξουαλικής επιθυμίας)

Η μείωση της libido χαρακτηρίζει τόσο τον υπερθυρεοειδισμό όσο και τον υποθυρεοειδισμό.

Θα πρέπει να τονιστεί ότι υπάρχουν και άλλες παράμετροι που μπορεί να επηρεάσουν την σεξουαλική λειτουργία στους άνδρες με παθήσεις θυρεοειδούς. Για παράδειγμα, στις παθήσεις του θυρεοειδούς παρατηρείται συχνά αίσθημα κόπωσης ή και αλλαγές του ψυχισμού (π.χ. κατάθλιψη), ιδιαίτερα στον υποθυρεοειδισμό, που μπορεί να επηρεάσουν την σεξουαλική ζωή του άνδρα.

Επίσης, εκτός από τις ορμόνες του θυρεοειδούς αδένα, στην ρύθμιση της σεξουαλικής λειτουργίας συμβάλουν οι ορμόνες της υπόφυσης, των επινεφριδίων και των όρχεων.

Η αντιμετώπιση της πάθησης του θυρεοειδούς έχει συνήθως σημαντική επίδραση στην αποκατάσταση της διαταραχής της σεξουαλικής λειτουργίας του άνδρα. Για παράδειγμα, η χορήγηση θυροξίνης σε άνδρες με υποθυρεοειδισμό ώστε να γίνουν ευθυρεοειδικοί (θεραπεία υποκατάστασης) αποκαθιστά σε μεγάλο βαθμό ή και πλήρως τις διαταραχές της σεξουαλικής τους ζωής.

Παράλληλα, χρήσιμη είναι στην πράξη η χορήγηση σκευασμάτων ειδικών για την στυτική δυσλειτουργία, όπως η τανταλαφίλη ή η σιλντελαφίλη.

 

ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Για τις παθήσεις θυρεοειδούς

Για τις παθήσεις παραθυρεοειδών

Τι είναι ο χειρουργός θυρεοειδούς?

 

ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙΤΕ

ΕΥΓΕΝΙΔΕΙΟ-Παπαδιαμαντοπούλου 20 (Ιλίσια)

ΙΑΤΡΙΚΟ ΨΥΧΙΚΟΥ – Άντερσεν 5 (Νέο Ψυχικό)

ΜΗΤΕΡΑ– Ερυθρού Σταυρού 5 (Μαρούσι)

ΤΗΛ. 2107487318 & 6977068223

email: georgesakorafas@yahoo.com

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

 

ΚΟΣΤΟΣ ΚΑΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΑΣ ΕΠΙΛΕΞΕΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΘΥΡΕΟΕΙΔΟΥΣ – ΠΑΡΑΘΥΡΕΟΕΙΔΩΝ?

  • Γιατί διαθέτουμε πολύ μεγάλη και μακρόχρονη εμπειρία στη χειρουργική των ενδοκρινών αδένων (θυρεοειδούς – παραθυρεοειδών) λόγω μακράς και συστηματικής ενασχόλησης με τις χειρουργικές παθήσεις θυρεοειδούς – παραθυρεοειδών.
  • Γιατί είμαστε σε θέση να εκτελέσουμε με ασφάλεια και αποτελεσματικότητα κάθε είδους χειρουργική επέμβαση θυρεοειδούς – παραθυρεοειδών, ακόμη και σε επιπλεγμένα (δύσκολα) περιστατικά, όπως εκτεταμένοι λεμφαδενικοί καθαρισμοί σε καρκίνο θυρεοειδούς, επεμβάσεις σε λίαν ευμεγέθεις καταδυόμενες στο μεσοθωράκιο βρογχοκήλες, υποτροπές παθήσεων θυρεοειδούς (συμπεριλαμβανομένου του καρκίνου θυρεοειδούς), υποτροπές υπερπαραθυρεοειδισμού, αδενώματα παραθυρεοειδών σε έκτοπη θέση ή λόγω υπεράριθμων παραθυρεοειδών, διάχυτη υπερπλασία παραθυρεοειδών κλπ.
  • Γιατί έχουμε να δείξουμε σταθερή και μακρόχρονη επιστημονική παρουσία, με αρκετές δημοσιεύσεις στη διεθνή βιβλιογραφία πάνω σε θέματα χειρουργικής ενδοκρινών αδένων (θυρεοειδούς – παραθυρεοειδών)
  • Γιατί έχουν πλέον δημιουργηθεί οι πλέον καλές και αξιόπιστες συνεργασίες με εξειδικευμένους και έμπειρους συναδέλφους άλλων εμπλεκομένων ειδικοτήτων (ενδοκρινολόγους, ακτινολόγους, κυτταρολόγους, αναισθησιολόγους, παθολογοανατόμους, πυρηνικούς γιατρούς). Με τις συνεργασίες αυτές επιτυγχάνεται το καλύτερο δυνατό θεραπευτικό αποτέλεσμα, με στόχο πάντα το καλό του ασθενούς που μας εμπιστεύεται. Με την παροχή πολύ υψηλού επιπέδου υπηρεσιών υγείας, σύμφωνα με τα τρέχοντα διεθνή δεδομένα (standards), το πρόβλημα του ασθενούς επιλύεται άμεσα, οριστικά, αποτελεσματικά και με την μέγιστη δυνατή ασφάλεια.
  • Γιατί έχουμε συνεργασία με επιλεγμένα νοσοκομεία που προσφέρουν υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας, αξιοπρεπείς συνθήκες νοσηλείας, σε ευχάριστο περιβάλλον, έτσι ώστε το πρόβλημα της υγείας να αντιμετωπιστεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και σε ένα όσο το δυνατόν πιο φιλικό περιβάλλον.
  • Γιατί ο προγραμματισμός της επέμβασης μπορεί να γίνει άμεσα, χωρίς άσκοπες καθυστερήσεις.
  • Γιατί κατανοούμε τις δύσκολες οικονομικές συγκυρίες που βιώνει τα τελευταία χρόνια η κοινωνία μας και βοηθούμε έμπρακτα όποιον/όποια ασθενή χρειάζεται βοήθεια από την πλευρά μας.
[/vc_column_text][/vc_column]
[dt_fancy_image image_id=”8695″]
[/vc_row]

3165

Θυρεοειδεκτομές

656

Λεμφαδενικοί Καθαρισμοί

404

Παραθυρεοειδεκτομές
ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ