Skip to main content
search

Γιγάντιος όζος θυρεοειδούς με κατάδυση στο μεσοθωράκιο σε νεαρή ασθενή μας – εικόνες

Η ασθενής, ετών 29, προσήλθε για χειρουργική αντιμετώπιση λίαν ευμεγέθους (γιγάντιου) όζου θυρεοειδούς.

Στο υπερηχογράφημα απεικονίστηκε αύξηση των διαστάσεων του δεξιού λοβού, που καταδύεται στο ανώτερο μεσοθωράκιο. Ο δεξιός λοβός και ο ισθμός καταλαμβάνεται από μία λίαν ευμεγέθη μικτής ηχογένειας  όζο με υπόηχη άλω και εστίες κυστικής εκφύλισης, και με ελάχιστες γραμμοειδείς επασβεστώσεις στην πρόσθια επιφάνεια αυτής, μεγίστης συνολικής διαμέτρου 59 mm, με περιφερειακή και εσωτερική αγγείωση. Στον ίδιο λοβό συνυπάρχει όζος μεγίστης διαμέτρου 7.1 χιλ. Αριστερός λοβός με φυσιολογικές διαστάσεις. Στον αριστερό λοβό παρατηρούνται δύο μικρά οζίδια διαμέτρου 4.9 και 2.3 χιλ. Δεν παρατηρήθηκαν παθολογικοί τραχηλικοί λεμφαδένες.

Στην αξονική τομογραφία θώρακα παρατηρήθηκε σημαντική αύξηση των διαστάσεων του δεξιού λοβού και του ισθμού του θυρεοειδούς, λόγω της παρουσίας ευμεγέθους οζώδους σχηματισμού που απωθεί την τραχεία προς τα αριστερά , προκαλώντας ομαλό εντύπωμα στο δεξιό προσθιοπλάγιο τοίχωμά της.

 

Γιγάντιος Όζος Θυρεοειδούς Με Κατάδυση Στο Μεσοθωράκιο Σε Νεαρή Ασθενή Μας - Εικόνες

Γιγάντιος όζος θυρεοειδούς με κατάδυση στο μεσοθωράκιο σε νεαρή ασθενή μας  (εικόνες). O όζος (κίτρινο βέλος) απωθεί την τραχεία (κόκκινο βέλος) προς τα αριστερά, ασκώντας πίεση στην δεξιά πλάγια επιφάνειά της την οποία έχει επιπεδώσει (μαύρο διακεκομμένο βέλος).

 

Δύο Επιπλέον Τομές Στην Αξονική Τομογραφία. Και Πάλι Απεικονίζεται Ο Όζος (Κίτρινο Βέλος) Που Απωθεί Την Τραχεία (Κόκκινο Βέλος)

Δύο επιπλέον τομές στην αξονική τομογραφία. Και πάλι απεικονίζεται ο όζος (κίτρινο βέλος) που απωθεί την τραχεία (κόκκινο βέλος). Επάνω-τομή στον τράχηλο, κάτω χαμηλότερη τομή όπου φαίνεται η κατάδυση του γιγάντιου όζου στο μεσοθωράκιο.

 

 

Ο Γιγάντιος Όζος Είναι Εύκολα Ορατός (Κόκκινο Βέλος. Στο Ένθετο Πάνω Δεξιά Φαίνεται Ο Θυρεοειδής Μετά Την Ολοκλήρωση Της Επέμβασης. Συγκρίνατε Τον Δεξιό Λοβό Που Καταλαμβάνεται Εξ Ολοκλήρου Από Τον Γιγάντιο Όζο Με Τον Αριστερό Λοβό Που Έχει Φυσιολογικό Μέγεθος.

Ο γιγάντιος όζος είναι εύκολα ορατός (κόκκινο βέλος. Στο ένθετο πάνω δεξιά φαίνεται ο θυρεοειδής μετά την ολοκλήρωση της επέμβασης. Συγκρίνατε τον δεξιό λοβό που καταλαμβάνεται εξ ολοκλήρου από τον γιγάντιο όζο με τον αριστερό λοβό που έχει φυσιολογικό μέγεθος.

 

Υποβλήθηκε σε ολική θυρεοειδεκτομή, υπό γενική αναισθησία μέσω εγκάρσιας τραχηλικής τομής.

Εξήλθε της κλινικής την 1η μετεγχειρητική ημέρα.

 

Σχόλιο

Η αντιμετώπιση των γιγάντιων όζων θυρεοειδούς που συχνά καταδύονται στο μεσοθωράκιο (καταδυόμενοι όζοι) είναι γενικά μία πρόκληση για τον χειρουργό. Η εξειδίκευση του χειρουργού και η εμπειρία του στην χειρουργική θυρεοειδούς είναι μία σημαντική παράμετρος για την τεχνικά άρτια και ασφαλή εκτέλεση της επέμβασης (θυρεοειδεκτομής).

 

ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μας (https://www.gsakorafas.gr)

Διαβάστε τα άρθρα μας στο blog μας (https://gsakorafas.gr/blog/)

 

Ενημερωθείτε πρακτικά και υπεύθυνα στην ιστοσελίδα μας:

Για τις παθήσεις θυρεοειδούς

Για τις παθήσεις παραθυρεοειδών

Τι είναι ο χειρουργός θυρεοειδούς?

Τι είναι ο χειρουργός παραθυρεοειδών?

Τι σημασία έχει η εμπειρία του χειρουργού στην αντιμετώπιση των παθήσεων θυρεοειδούς και παραθυρεοειδών?

 

ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙΤΕ

ΕΥΓΕΝΙΔΕΙΟ-Παπαδιαμαντοπούλου 20 (Ιλίσια)

ΙΑΤΡΙΚΟ ΨΥΧΙΚΟΥ – Άντερσεν 5 (Νέο Ψυχικό)

ΜΗΤΕΡΑ– Ερυθρού Σταυρού 5 (Μαρούσι)

ΤΗΛ. 2107487318 & 6977068223

email: georgesakorafas@yahoo.com

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

 

Γιγάντιος όζος θυρεοειδούς με κατάδυση στο μεσοθωράκιο σε νεαρή ασθενή μας – εικόνες

Γιγάντιος όζος θυρεοειδούς με κατάδυση στο μεσοθωράκιο σε νεαρή ασθενή μας – εικόνες

Γιγάντιος όζος θυρεοειδούς με κατάδυση στο μεσοθωράκιο σε νεαρή ασθενή μας – εικόνες

Γιγάντιος όζος θυρεοειδούς με κατάδυση στο μεσοθωράκιο σε νεαρή ασθενή μας – εικόνες

Γιγάντιος όζος θυρεοειδούς με κατάδυση στο μεσοθωράκιο σε νεαρή ασθενή μας – εικόνες

 

Θεωρούμε την άσκηση της χειρουργικής όχι μέσο πλουτισμού (κάτι που δεν είναι επιθυμητό για κανένα μέλος της ομάδας μας) αλλά τρόπο παροχής υψηλού επιπέδου υπηρεσιών υγείας και ανταπόδοσης στην κοινωνία μας όλων των γνώσεων και της εμπειρίας που με πολύ κόπο αποκτήσαμε όλα αυτά τα χρόνια, με τη συστηματική (κλινική και ακαδημαϊκή) ενασχόλησή μας με την χειρουργική των ενδοκρινών αδένων (θυρεοειδούς – παραθυρεοειδών) αλλά και την γενική χειρουργική, μέσα από τη θητεία μας σε θέσεις ευθύνης σε μεγάλα νοσοκομεία και το Πανεπιστήμιο των Αθηνών.

Η δύσκολη οικονομική συγκυρία που βιώνει ο τόπος μας είναι ένας παράγοντας που λαμβάνεται σοβαρά υπόψη.

Η ομάδα μας – σεβόμενη τις οικονομικές δυσκολίες της κοινωνίας μας – διατηρεί τις τιμές των επεμβάσεων σε πολύ προσιτά επίπεδα, προσφέροντας τη δυνατότητα σε όσους το επιθυμούν να τύχουν αντιμετώπισης του προβλήματός τους από έναν πολύ εξειδικευμένο και ιδιαίτερα έμπειρο χειρουργό, χωρίς να αποκλείεται κανείς από την φροντίδα του για οικονομικούς λόγους. Είναι αδιανόητο για την ομάδα μας να υπάρξει οικονομική εκμετάλλευση του ασθενούς στην ανάγκη του.

 

Αριθμοί Επεμβάσεων έως 31/12/23

3165

Θυρεοειδεκτομές

656

Λεμφαδενικοί Καθαρισμοί

404

Παραθυρεοειδεκτομές
ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ