Skip to main content
search

Υπερθυρεοειδισμός και κιλά (σωματικό βάρος)

Ο υπερθυρεοειδισμός είναι μία σχετικά συνηθισμένη καλοήθης πάθηση του θυρεοειδούς αδένα. Μπορεί να οφείλεται σε:

Ο υπερθυρεοειδισμός χαρακτηρίζεται από αυξημένη παραγωγή θυρεοειδικών ορμονών. Καθώς οι θυρεοειδικές ορμόνες έχουν κεντρικό (κομβικό) ρόλο στον μεταβολισμό των κυττάρων, οι διαταραχές της λειτουργίας του θυρεοειδούς που έχουν σαν αποτέλεσμα την διαταραχή της παραγωγής θυρεοειδικών ορμονών καταλήγουν να επηρεάζουν πρακτικά όλα τα συστήματα και τα όργανα του ανθρωπίνου οργανισμού. Στον υπερθυρεοειδισμό παρατηρείται διέγερση του κυτταρικού μεταβολισμού (σε αντίθεση με τον υποθυρεοειδισμό).

Στον υπερθυρεοειδισμό υπάρχουν κάποιες χαρακτηριστικές κλινικές εκδηλώσεις. Δύο από αυτές είναι ιδιαίτερα χαρακτηριστικές, καθώς η μία δεν συμβαδίζει με την άλλη.

Η πρώτη κλινική εκδήλωση είναι η αυξημένη όρεξη. Αυτό οφείλεται στις αυξημένες ανάγκες που έχει οργανισμός για θρεπτικές ουσίες προκειμένου να καλυφθούν οι έντονες ανάγκες του αυξημένου μεταβολισμού που προκύπτει ακριβώς λόγω του υπερθυρεοειδισμού (βλ. παραπάνω).

Η δεύτερη κλινική εκδήλωση είναι η απώλεια βάρους. Πράγματι ο ασθενής ‘χάνει κιλά’ (αδυνατίζει). Και αυτό προφανώς λόγω του αυξημένου κυτταρικού μεταβολισμού (που χαρακτηρίζει τον υπερθυρεοειδισμό). Ακόμη και η αυξημένη πρόσληψη τροφής στον υπερθυρεοειδισμό συχνά δεν επαρκεί για την κάλυψη των αυξημένων μεταβολικών αναγκών του ανθρωπίνου σώματος στον ασθενή με υπερθυρεοειδισμό.

Επομένως, στον υπερθυρεοειδισμό ο συνδυασμός αυξημένης όρεξης και απώλειας κιλών (βάρους) είναι ένας χαρακτηριστικός και ‘αντιφατικός’ (από πρώτη άποψη) συνδυασμός κλινικών εκδηλώσεων.

Υπερθυρεοειδισμός και κιλά

ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Για τις παθήσεις θυρεοειδούς

Για τις παθήσεις παραθυρεοειδών

Τι είναι ο χειρουργός θυρεοειδούς?

Τι είναι ο χειρουργός παραθυρεοειδών?

Τι σημασία έχει η εμπειρία του χειρουργού στην αντιμετώπιση των παθήσεων θυρεοειδούς και παραθυρεοειδών?

 

ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙΤΕ

ΕΥΓΕΝΙΔΕΙΟ-Παπαδιαμαντοπούλου 20 (Ιλίσια)

ΙΑΤΡΙΚΟ ΨΥΧΙΚΟΥ – Άντερσεν 5 (Νέο Ψυχικό)

ΜΗΤΕΡΑ– Ερυθρού Σταυρού 5 (Μαρούσι)

ΤΗΛ. 2107487318 & 6977068223

email: georgesakorafas@yahoo.com

 

ΚΟΣΤΟΣ ΚΑΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΑΣ ΕΠΙΛΕΞΕΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΘΥΡΕΟΕΙΔΟΥΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΘΥΡΕΟΕΙΔΩΝ

 

Υπερθυρεοειδισμός και κιλά

 

ΓΙΑΤΙ ΕΜΑΣ?

  • Γιατί διαθέτουμε πολύ μεγάλη και μακρόχρονη εμπειρία στη χειρουργική των ενδοκρινών αδένων (θυρεοειδούς – παραθυρεοειδών) λόγω μακράς και συστηματικής ενασχόλησης με τις χειρουργικές παθήσεις θυρεοειδούς – παραθυρεοειδών.
  • Γιατί είμαστε σε θέση να εκτελέσουμε με ασφάλεια και αποτελεσματικότητα κάθε είδους χειρουργική επέμβαση θυρεοειδούς – παραθυρεοειδών, ακόμη και σε επιπλεγμένα (δύσκολα) περιστατικά, όπως εκτεταμένοι λεμφαδενικοί καθαρισμοί σε καρκίνο θυρεοειδούς, επεμβάσεις σε λίαν ευμεγέθεις καταδυόμενες στο μεσοθωράκιο βρογχοκήλες, υποτροπές παθήσεων θυρεοειδούς (συμπεριλαμβανομένου του καρκίνου θυρεοειδούς), υποτροπές υπερπαραθυρεοειδισμού, αδενώματα παραθυρεοειδών σε έκτοπη θέση ή λόγω υπεράριθμων παραθυρεοειδών, διάχυτη υπερπλασία παραθυρεοειδών κλπ.
  • Γιατί έχουμε να δείξουμε σταθερή και μακρόχρονη επιστημονική παρουσία, με αρκετές δημοσιεύσεις στη διεθνή βιβλιογραφία πάνω σε θέματα χειρουργικής ενδοκρινών αδένων (θυρεοειδούς – παραθυρεοειδών)
  • Γιατί έχουν πλέον δημιουργηθεί οι πλέον καλές και αξιόπιστες συνεργασίες με εξειδικευμένους και έμπειρους συναδέλφους άλλων εμπλεκομένων ειδικοτήτων (ενδοκρινολόγους, ακτινολόγους, κυτταρολόγους, αναισθησιολόγους, παθολογοανατόμους, πυρηνικούς γιατρούς). Με τις συνεργασίες αυτές επιτυγχάνεται το καλύτερο δυνατό θεραπευτικό αποτέλεσμα, με στόχο πάντα το καλό του ασθενούς που μας εμπιστεύεται. Με την παροχή πολύ υψηλού επιπέδου υπηρεσιών υγείας, σύμφωνα με τα τρέχοντα διεθνή δεδομένα (standards), το πρόβλημα του ασθενούς επιλύεται άμεσα, οριστικά, αποτελεσματικά και με την μέγιστη δυνατή ασφάλεια.
  • Γιατί έχουμε συνεργασία με επιλεγμένα νοσοκομεία που προσφέρουν υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας, αξιοπρεπείς συνθήκες νοσηλείας, σε ευχάριστο περιβάλλον, έτσι ώστε το πρόβλημα της υγείας να αντιμετωπιστεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και σε ένα όσο το δυνατόν πιο φιλικό περιβάλλον.
  • Γιατί ο προγραμματισμός της επέμβασης μπορεί να γίνει άμεσα, χωρίς άσκοπες καθυστερήσεις.
  • Γιατί κατανοούμε τις δύσκολες οικονομικές συγκυρίες που βιώνει τα τελευταία χρόνια η κοινωνία μας και βοηθούμε έμπρακτα όποιον/όποια ασθενή χρειάζεται βοήθεια από την πλευρά μας.

Υπερθυρεοειδισμός και κιλά[/vc_column_text][/vc_column]

[dt_fancy_image image_id=”8244″]
[/vc_row]

3165

Θυρεοειδεκτομές

656

Λεμφαδενικοί Καθαρισμοί

404

Παραθυρεοειδεκτομές
ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ