Skip to main content
search

Αφαίρεση θυρεοειδούς και Μονάδα Εντατικής Θεραπείας

Η αφαίρεση θυρεοειδούς είναι γενικά μία επέμβαση που εξελίσσεται ομαλά και γρήγορα και στα χέρια ενός έμπειρου και εξειδικευμένου χειρουργού θυρεοειδούς ολοκληρώνεται χωρίς προβλήματα. Η ανάρρωση του ασθενούς είναι ταχύτατη, η νοσηλεία εξαιρετικά σύντομη (λίγες ώρες ή το πολύ ένα 24ωρο) και η επάνοδος του ασθενούς στις καθημερινές δραστηριότητες πρακτικά άμεση με το εξιτήριο.

Κάποιοι εντούτοις ασθενείς προβληματίζονται και ένα (όχι συχνό) ερώτημα πριν την επέμβαση αφαίρεσης του θυρεοειδούς είναι αν θα χρειαστεί νοσηλεία σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) ή αν υπάρχει διαθέσιμη ΜΕΘ «για κάθε ενδεχόμενο».

Συνηθέστατα αυτού του είδους η ερώτηση απευθύνεται από άτομα με σοβαρές συνυπάρχουσες παθήσεις, ιδίως όταν είναι και μεγάλης ηλικίας.

Η απάντηση είναι αρνητική: Όχι, δεν χρειάζεται νοσηλεία μετά την αφαίρεση θυρεοειδούς σε ΜΕΘ, με την προϋπόθεση ότι η επέμβαση έχει γίνει τεχνικά άρτια (lege artis) και με ασφάλεια.

Αυτό ισχύει όχι μόνο για μία απλή επέμβαση αφαίρεσης θυρεοειδούς (θυρεοειδεκτομή) αλλά και για πλέον σύνθετες επεμβάσεις όπως:

Εξαιρετικά σπάνια, εντούτοις, και θεωρητικά είναι χρήσιμο να υπάρχει πρόβλεψη για πιθανή σύντομη νοσηλεία σε ΜΕΘ σε κάποιες υποομάδες ασθενών, όπως είναι για παράδειγμα οι υπερήλικες ασθενείς με σοβαρές συνυπάρχουσες παθήσεις (π.χ. βαριά καρδιοπάθεια ή βαριά πνευμονοπάθεια).

Και σε αυτές τις επιλεγμένες ομάδες ασθενών πιθανότατα δεν θα χρειαστεί νοσηλεία σε ΜΕΘ εφόσον η αφαίρεση θυρεοειδούς γίνει με ασφάλεια και σε σύντομο χρονικό διάστημα, χωρίς άσκοπη παράταση του χειρουργικού χρόνου (διάρκειας της επέμβασης).

Ειδικά στις περιπτώσεις αυτές έχει μεγάλη σημασία για την ασφάλεια του ασθενούς η εμπειρία του χειρουργού στις επεμβάσεις θυρεοειδούς. Ο χειρουργός θα πρέπει να είναι εξειδικευμένος χειρουργός θυρεοειδούς, ώστε να προσφέρει στον ασθενή την βέλτιστη θεραπευτική αντιμετώπιση με την μέγιστη δυνατή ασφάλεια.

 

ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μας

Home

 

Ενημερωθείτε πρακτικά και υπεύθυνα στην ιστοσελίδα μας:

Για τις παθήσεις θυρεοειδούς

Για τις παθήσεις παραθυρεοειδών

Τι είναι ο χειρουργός θυρεοειδούς?

Τι είναι ο χειρουργός παραθυρεοειδών?

Τι σημασία έχει η εμπειρία του χειρουργού στην αντιμετώπιση των παθήσεων θυρεοειδούς και παραθυρεοειδών?

 

ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙΤΕ

ΕΥΓΕΝΙΔΕΙΟ-Παπαδιαμαντοπούλου 20 (Ιλίσια)

ΙΑΤΡΙΚΟ ΨΥΧΙΚΟΥ – Άντερσεν 5 (Νέο Ψυχικό)

ΜΗΤΕΡΑ– Ερυθρού Σταυρού 5 (Μαρούσι)

ΤΗΛ. 2107487318 & 6977068223

email: georgesakorafas@yahoo.com

[/vc_column_text][/vc_column]
[dt_fancy_image image_id=”9066″]
[/vc_row]

Αριθμοί Επεμβάσεων έως 31/12/23

3165

Θυρεοειδεκτομές

656

Λεμφαδενικοί Καθαρισμοί

404

Παραθυρεοειδεκτομές
ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ