Skip to main content
search

Υπερθυρεοειδισμός στα παιδιά

Εισαγωγή

Υπερθυρεοειδισμός στα παιδιά. -Στα παιδιά, αν και σπανιότερα σε σχέση με τους ενήλικες, μπορεί να εμφανιστούν όλες οι παθήσεις του θυρεοειδούς, τόσον οι καλοήθεις (όζοι θυρεοειδούς, βρογχοκήλη, υπερθυρεοειδισμός, θυρεοειδίτιδες), όσο και οι κακοήθεις (καρκίνος θυρεοειδούς και σπανιότεροι όγκοι θυρεοειδούς). Η θυρεοειδεκτομή είναι μία θεραπευτική επιλογή στην αντιμετώπιση των παιδιών με υπερθυρεοειδισμό – νόσο Graves. Αποτελεί μάλιστα τη μέθοδο εκλογής για την αντιμετώπιση της νόσου Graves σε παιδιά μικρής ηλικίας (κάτω των 5 ετών) όταν το ζητούμενο είναι η άμεση και οριστική λύση του προβλήματος.

 

Υπερθυρεοειδισμός στα παιδιά και θυρεοειδεκτομή – νοσηρότητα

Η συχνότητα εμφάνισης επιπλοκών (νοσηρότητα) της θυρεοειδεκτομής είναι γενικά μεγαλύτερη στα παιδιά σε σχέση με τους ενήλικες. Η νοσηρότητα είναι επίσης μεγαλύτερη σε παιδιά μικρότερης σε σύγκριση με τα παιδιά μεγαλύτερης ηλικίας.

Η συχνότερη επιπλοκή μετά θυρεοειδεκτομή στα παιδιά είναι ο παροδικός υποπαραθυρεοειδισμός που παρατηρείται συχνότερα σε σύγκριση με τους ενήλικες.

Η νοσηρότητα είναι διπλάσια όταν η θυρεοειδεκτομή γίνεται από παιδοχειρουργό ή γενικό χειρουργό που δεν έχει εμπειρία στην χειρουργική θυρεοειδούς σε σχέση με τη νοσηρότητα όταν η επέμβαση γίνεται από εξειδικευμένο χειρουργό θυρεοειδούς με εμπειρία και συνεχή ενασχόληση με το αντικείμενο αυτό και με μεγάλο αριθμό περιστατικών (‘high-volume’ thyroid surgeon).

 

Υπερθυρεοειδισμός στα παιδιά – Σχόλιο

Αυτονόητη στις περιπτώσεις αυτές είναι η αντιμετώπιση του παιδιού από ομάδα ειδικών. Πέραν του εξειδικευμένου και έμπειρου χειρουργού θυρεοειδούς, απαραίτητη στην ομάδα αυτή είναι και η παρουσία έμπειρου παιδοαναισθησιολόγου (ατα)

 

ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙΤΕ

ΕΥΓΕΝΙΔΕΙΟ– Παπαδιαμαντοπούλου 20 (Ιλίσια)

ΙΑΤΡΙΚΟ ΨΥΧΙΚΟΥ– Άντερσεν 1 (Νέο Ψυχικό)

ΜΗΤΕΡΑ– Ερυθρού Σταυρού 5 (Μαρούσι)

 

Τηλ 6977068223 &  210-7487318

Email: georgesakorafas@yahoo.com

 

ΓΙΑΤΙ ΕΜΑΣ?

ΚΟΣΤΟΣ – ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΑΣΘΕΝΩΝ

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

 

ΠΑΘΗΣΕΙΣ ΘΥΡΕΟΕΙΔΟΥΣ

Υπερθυρεοειδισμός

 

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΑΚΟΡΑΦΑΣ – ΜΗΤΕΡΑ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
ΕΥΓΕΝΙΔΕΙΟ[/vc_column_text][/vc_column]

[dt_fancy_image image_id=”6300″]
[/vc_row]

3165

Θυρεοειδεκτομές

656

Λεμφαδενικοί Καθαρισμοί

404

Παραθυρεοειδεκτομές
ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ