Skip to main content
search

Γιγάντιο κυστικά εκφυλισμένο αδένωμα παραθυρεοειδούς σε υπερήλικα ασθενή (88 ετών)

Ιστορικό

Η ασθενής ηλικίας 88 ετών προσήλθε για χειρουργική αντιμετώπιση με διάγνωση “πρωτοπαθής υπερπαραθυρεοειδισμόςαδένωμα παραθυρεοειδούς“. Οι τιμές παραθορμόνης και ασβεστίου ορού κυμαίνονταν σε πολύ υψηλά επίπεδα (PTH έως 530 pg/ml, Ca++ έως 13.7 mg/dl).

Προεγχειρητικός εντοπισμός

Οι εξετάσεις προεγχειρητικού εντοπισμού περιλάμβαναν υπερηχογράφημα τραχήλου και σπινθηρογράφημα παραθυρεοειδών (Tc-99m sestamibi scan).

To σπινθηρογράφημα απέτυχε να αναδείξει την παρουσία υπερλειτουργούντος παραθυρεοειδικού ιστού.

Στο υπερηχογράφημα απεικονίσθηκε ευμέγεθες εξωφυτικό κυστικό μόρφωμα μεγίστης διαμέτρου 31 χιλ. Το μόρφωμα αυτό παρουσιάζει αυξημένη περιφερική αγγείωση. Η πιθανότερη υπερηχογραφική διάγνωση ήταν κυστικά εκφυλισμένο γιγάντιο αδένωμα παραθυρεοειδούς (αριστερού κάτω).

Χειρουργική επέμβαση

Η ασθενής υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση (παραθυρεοειδεκτομή) μέσω εγκάρσιας τραχηλικής τομής.

Μετά την κινητοποίηση του αριστερού λοβού και την ανάσπαση αυτού προς την μέση γραμμή ανευρίσκεται παρά τον κάτω πόλο του αριστερού λοβού το κυστικό μόρφωμα που περιγράφεται στο υπερηχογράφημα. Το μόρφωμα είναι σε στενή σχέση με τον αριστερό λοβό του θυρεοειδούς αλλά δεν εξορμάται από αυτόν.

Γίνεται προσεκτική κινητοποίηση και παρασκευή του κυστικού μορφώματος. Στην επιφάνειά του αναγνωρίζεται ιστός με μακροσκοπικούς χαρακτήρες συμβατούς με παραθυρεοειδικό ιστό. Το κυστικά εκφυλισμένο γιγάντιο αδένωμα παραθυρεοειδούς αφαιρείται ακέραιο, με πολύ προσεκτικούς και λεπτούς χειρισμούς, χωρίς να συμβεί ρήξη αυτού.

Αποστέλλεται ακολούθως για ταχεία βιοψία. Η ταχεία βιοψία επιβεβαιώνει ότι πρόκειται για κυστικά εκφυλισμένο αδένωμα παραθυρεοειδούς. Περί τα 15 min μετά αποστέλλεται δείγμα αίματος για διεγχειρητική μέτρηση επιπέδων παραθορμόνης. Διαπιστώνεται δραματική μείωση των επιπέδων αυτής (74 pg/ml, μείωση > 50 %). Στη διάρκεια της επέμβασης αναζητάται και αναγνωρίζεται ο δεξιός άνω παραθυρεοειδής, που είναι φυσιολογικός.

Με βάση τα δεδομένα αυτά θεωρείται επιτυχής η επέμβαση όσον αφορά την αντιμετώπιση του πρωτοπαθούς υπερπαραθυρεοειδισμού.

Η επέμβαση εξελίχθηκε ομαλά.

Η ασθενής ανέχθηκε καλά την επέμβαση και ανένηψε ομαλά.

Μετεγχειρητική πορεία

Η μετεγχειρητική πορεία της ασθενούς ήταν ομαλή και εξήλθε της κλινικής την 1η μετεγχειρητική ημέρα σε καλή γενική κατάσταση.

PTH και Ca το απόγευμα της ημέρας της επέμβασης = 52 pg/ml και 8.7 mg/dl, αντίστοιχα

PTH και Ca την 1η μετεγχειρητική ημέρα = 45 pg/ml και 8.4 mg/dl, αντίστοιχα.

 

 

ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙΤΕ

ΕΥΓΕΝΙΔΕΙΟ– Παπαδιαμαντοπούλου 20 (Ιλίσια)

ΙΑΤΡΙΚΟ ΨΥΧΙΚΟΥ– Άντερσεν 1 (Νέο Ψυχικό)

ΜΗΤΕΡΑ– Ερυθρού Σταυρού 5 (Μαρούσι)

 

Τηλ 6977068223 &  210-7487318

Email: georgesakorafas@yahoo.com

Γιγάντιο κυστικά εκφυλισμένο αδένωμα παραθυρεοειδούς

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

ΓΙΑΤΙ ΕΜΑΣ?

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ – ΚΟΣΤΟΣ

ΑΡΘΡΑ

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

VIDEOS

ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΑΣΘΕΝΩΝ

 

ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ – ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ

ΠΑΘΗΣΕΙΣ ΘΥΡΕΟΕΙΔΟΥΣ

Καρκίνος θυρεοειδούς

Υπερθυρεοειδισμός

Νόσος Graves

Όζοι θυρεοειδούς

Βρογχοκήλη

Θυρεοειδίτιδες

Θυρεοειδίτιδα Hashimoto

Κυστικό γιγάντιο αδένωμα παραθυρεοειδούς 9 0 6

ΠΑΘΗΣΕΙΣ ΠΑΡΑΘΥΡΕΟΕΙΔΩΝ

Αδένωμα παραθυρεοειδούς

Υπερπαραθυρεοειδισμός-Πρωτοπαθής

Υπερπαραθυρεοειδισμός-Δευτεροπαθής και Τριτοπαθής

 

Κυστικό γιγάντιο αδένωμα παραθυρεοειδούς 9 0 6

ΕΥΓΕΝΙΔΕΙΟ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΑΚΟΡΑΦΑΣ/ΜΗΤΕΡΑ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ

Ιατρικό Ψυχικού

ΜΗΤΕΡΑ

Κυστικό γιγάντιο αδένωμα παραθυρεοειδούς 9 0 6

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΑΣ ΕΠΙΛΕΞΕΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΘΥΡΕΟΕΙΔΟΥΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΘΥΡΕΟΕΙΔΩΝ

  • Γιατί διαθέτουμε πολύ μεγάλη και μακρόχρονη εμπειρία στη χειρουργική των ενδοκρινών αδένων (θυρεοειδούς – παραθυρεοειδών) λόγω μακράς και συστηματικής ενασχόλησης με τις χειρουργικές παθήσεις θυρεοειδούς – παραθυρεοειδών.
  • Γιατί είμαστε σε θέση να εκτελέσουμε με ασφάλεια και αποτελεσματικότητα κάθε είδους χειρουργική επέμβαση θυρεοειδούς – παραθυρεοειδών, ακόμη και σε επιπλεγμένα (δύσκολα) περιστατικά, όπως εκτεταμένοι λεμφαδενικοί καθαρισμοί σε καρκίνο θυρεοειδούς, επεμβάσεις σε λίαν ευμεγέθεις καταδυόμενες στο μεσοθωράκιο βρογχοκήλες, υποτροπές παθήσεων θυρεοειδούς (συμπεριλαμβανομένου του καρκίνου θυρεοειδούς), υποτροπές υπερπαραθυρεοειδισμού, αδενώματα παραθυρεοειδών σε έκτοπη θέση ή λόγω υπεράριθμων παραθυρεοειδών, διάχυτη υπερπλασία παραθυρεοειδών κλπ.
  • Γιατί έχουμε να δείξουμε σταθερή και μακρόχρονη επιστημονική παρουσία, με αρκετές δημοσιεύσεις στη διεθνή βιβλιογραφία πάνω σε θέματα χειρουργικής ενδοκρινών αδένων (θυρεοειδούς – παραθυρεοειδών)
  • Γιατί έχουν πλέον δημιουργηθεί οι πλέον καλές και αξιόπιστες συνεργασίες με εξειδικευμένους και έμπειρους συναδέλφους άλλων εμπλεκομένων ειδικοτήτων (ενδοκρινολόγους, ακτινολόγους, κυτταρολόγους, αναισθησιολόγους, παθολογοανατόμους, πυρηνικούς γιατρούς). Με τις συνεργασίες αυτές επιτυγχάνεται το καλύτερο δυνατό θεραπευτικό αποτέλεσμα, με στόχο πάντα το καλό του ασθενούς που μας εμπιστεύεται. Με την παροχή πολύ υψηλού επιπέδου υπηρεσιών υγείας, σύμφωνα με τα τρέχοντα διεθνή δεδομένα (standards), το πρόβλημα του ασθενούς επιλύεται άμεσα, οριστικά, αποτελεσματικά και με την μέγιστη δυνατή ασφάλεια.
  • Γιατί έχουμε συνεργασία με επιλεγμένα νοσοκομεία που προσφέρουν υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας, αξιοπρεπείς συνθήκες νοσηλείας, σε ευχάριστο περιβάλλον, έτσι ώστε το πρόβλημα της υγείας να αντιμετωπιστεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και σε ένα όσο το δυνατόν πιο φιλικό περιβάλλον.
  • Γιατί ο προγραμματισμός της επέμβασης μπορεί να γίνει άμεσα, χωρίς άσκοπες καθυστερήσεις.
  • Γιατί κατανοούμε τις δύσκολες οικονομικές συγκυρίες που βιώνει τα τελευταία χρόνια η κοινωνία μας και βοηθούμε έμπρακτα όποιον/όποια ασθενή χρειάζεται βοήθεια από την πλευρά μας.

Κυστικό γιγάντιο αδένωμα παραθυρεοειδούς 9 0 6[/vc_column_text][/vc_column]

[dt_fancy_image image_id=”2764″][dt_fancy_image image_id=”3851″][dt_fancy_image image_id=”3852″][dt_fancy_image image_id=”3853″]
[/vc_row]

3165

Θυρεοειδεκτομές

656

Λεμφαδενικοί Καθαρισμοί

404

Παραθυρεοειδεκτομές
ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ