Skip to main content
search

Υπερπαραθυρεοειδισμός (πρωτοπαθής) και επιπλοκές από την καρδιά και τα αγγεία (καρδιαγγειακό σύστημα)

Υπερπαραθυρεοειδισμός (πρωτοπαθής) και επιπλοκές από την καρδιά και τα αγγεία (καρδιαγγειακό σύστημα). -Οι νεφροί και τα οστά είναι τα δύο βασικά όργανα-«στόχος» στον πρωτοπαθή υπερπαραθυρεοειδισμό , τα όργανα δηλαδή τα οποία προσβάλλονται συνηθέστερα στη νόσο. Η υποτροπιάζουσα νεφρολιθίαση/νεφρασβέστωση και η οστεοπενία/οστεοπόρωση είναι οι δύο συνηθέστερες και οι πλέον γνωστές επιπλοκές. Παρά ταύτα, επιπλοκές της νόσου μπορεί να εμφανιστούν και από άλλα οργανικά συστήματα, όπως το καρδιαγγειακό.

Στον πρωτοπαθή υπερπαραθυρεοειδισμό (που συνηθέστατα οφείλεται σε μονήρες αδένωμα παραθυρεοειδούς) παρατηρείται με αυξημένη συχνότητα:

 • Έμφραγμα μυοκαρδίου
 • Υπέρταση
 • Αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο
 • Συμφορητική καρδιακή ανεπάρκεια
 • Σακχαρώδης διαβήτης (με τις γνωστές επιδράσεις στα αγγεία κυρίως της μικροκυκλοφορίας)
 • Υπερτροφία της αριστεράς κοιλίας

Οι ασθενείς με πρωτοπαθή υπερπαραθυρεοειδισμό που δεν έχει αντιμετωπιστεί παρουσιάζουν αυξημένη συχνότητα παθήσεων του καρδιαγγειακού και μειωμένη επιβίωση. Έχει παρατηρηθεί ισχυρή συσχέτιση μεταξύ βαριάς υπερασβεστιαιμίας και εμφάνισης καρδιαγγειακής νόσου. Η βαριά υπερασβεστιαιμία σχετίζεται επίσης με αυξημένη θνητότητα.

Επιπλέον, τα ιδιαίτερα αυξημένα επίπεδα παραθορμόνης όταν παρουσιάζεται ο ασθενής έχει βρεθεί ότι είναι ένας σημαντικός προγνωστικός δείκτης για την επιβίωση των ασθενών και την εμφάνιση επιπλοκών από το καρδιαγγειακό. Οι υπερτασικοί ασθενείς με πρωτοπαθή υπερπαραθυρεοειδισμό έχουν 50 % αυξημένη θνητότητα σε σύγκριση με τους νορμοτασικούς ασθενείς.

Στον ΄ήπιο’ εντούτοις πρωτοπαθή υπερπαραθυρεοειδισμό (που χαρακτηρίζεται από μικρού βαθμού υπερασβεστιαιμία και μικρού βαθμού υπερπαραθορμοναιμία), δεν επηρεάζεται η συνολική επιβίωση των ασθενών, όπως επίσης και η πιθανότητα εμφάνισης καρδιαγγειακής νόσου.

Υπερπαραθυρεοειδισμός – καρδιαγγειακό σύστημα – Τι επίδραση έχει η παραθυρεοειδεκτομή?

Η πρώιμη παραθυρεοειδεκτομή (αφαίρεση παραθυρεοειδούς) αναστέλλει την πιθανότητα εμφάνισης καρδιαγγειακών επιπλοκών. Αντίθετα, η πιθανότητα εμφάνισης επιπλοκών από το καρδιαγγειακό σύστημα αυξάνεται όσο η νόσος δεν αντιμετωπίζεται σωστά και ο ασθενής παραμένει χωρίς αποτελεσματική θεραπεία για μεγάλο χρονικό διάστημα.

 

ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ – ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ

Για τις παθήσεις θυρεοειδούς

Για τις παθήσεις παραθυρεοειδών

Υπερπαραθυρεοειδισμός-καρδιαγγειακό

ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙΤΕ

ΕΥΓΕΝΙΔΕΙΟ– Παπαδιαμαντοπούλου 20 (Ιλίσια)

Ιατρικό Ψυχικού– Άντερσεν 1 (Νέο Ψυχικό)

ΜΗΤΕΡΑ– Ερυθρού Σταυρού 5 (Μαρούσι)

Υπερπαραθυρεοειδισμός-καρδιαγγειακό

Τηλ 6977068223 &  210-7487318

Email: georgesakorafas@yahoo.com

 

Υπερπαραθυρεοειδισμός (πρωτοπαθής) και επιπλοκές από την καρδιά και τα αγγεία (καρδιαγγειακό σύστημα)

 

ΚΟΣΤΟΣ

Θεωρούμε την άσκηση της χειρουργικής όχι μέσο πλουτισμού (κάτι που δεν είναι επιθυμητό για κανένα μέλος της ομάδας μας) αλλά τρόπο παροχής υψηλού επιπέδου υπηρεσιών υγείας και ανταπόδοσης στην κοινωνία μας όλων των γνώσεων και της εμπειρίας που με πολύ κόπο αποκτήσαμε όλα αυτά τα χρόνια, με τη συστηματική (κλινική και ακαδημαϊκή) ενασχόλησή μας με την χειρουργική των ενδοκρινών αδένων (θυρεοειδούς – παραθυρεοειδών) αλλά και την γενική χειρουργική, μέσα από τη θητεία μας σε θέσεις ευθύνης σε μεγάλα νοσοκομεία και το Πανεπιστήμιο των Αθηνών.

Η δύσκολη οικονομική συγκυρία που βιώνει ο τόπος μας είναι ένας παράγοντας που λαμβάνεται σοβαρά υπόψη.

Η ομάδα μας – σεβόμενη τις οικονομικές δυσκολίες της κοινωνίας μας – διατηρεί τις τιμές των επεμβάσεων σε πολύ προσιτά επίπεδα, προσφέροντας τη δυνατότητα σε όσους το επιθυμούν να τύχουν αντιμετώπισης του προβλήματός τους από έναν πολύ εξειδικευμένο και ιδιαίτερα έμπειρο χειρουργό, χωρίς να αποκλείεται κανείς από την φροντίδα του για οικονομικούς λόγους. Είναι αδιανόητο για την ομάδα μας να υπάρξει οικονομική εκμετάλλευση του ασθενούς στην ανάγκη του.

 

Υπερπαραθυρεοειδισμός (πρωτοπαθής) και επιπλοκές από την καρδιά και τα αγγεία (καρδιαγγειακό σύστημα)

 

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΑΣ ΕΠΙΛΕΞΕΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΘΥΡΕΟΕΙΔΟΥΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΘΥΡΕΟΕΙΔΩΝ

 • Γιατί διαθέτουμε πολύ μεγάλη και μακρόχρονη εμπειρία στη χειρουργική των ενδοκρινών αδένων (θυρεοειδούς – παραθυρεοειδών) λόγω μακράς και συστηματικής ενασχόλησης με τις χειρουργικές παθήσεις θυρεοειδούς – παραθυρεοειδών.
 • Γιατί είμαστε σε θέση να εκτελέσουμε με ασφάλεια και αποτελεσματικότητα κάθε είδους χειρουργική επέμβαση θυρεοειδούς – παραθυρεοειδών, ακόμη και σε επιπλεγμένα (δύσκολα) περιστατικά, όπως εκτεταμένοι λεμφαδενικοί καθαρισμοί σε καρκίνο θυρεοειδούς, επεμβάσεις σε λίαν ευμεγέθεις καταδυόμενες στο μεσοθωράκιο βρογχοκήλες, υποτροπές παθήσεων θυρεοειδούς (συμπεριλαμβανομένου του καρκίνου θυρεοειδούς), υποτροπές υπερπαραθυρεοειδισμού, αδενώματα παραθυρεοειδών σε έκτοπη θέση ή λόγω υπεράριθμων παραθυρεοειδών, διάχυτη υπερπλασία παραθυρεοειδών κλπ.
 • Γιατί έχουμε να δείξουμε σταθερή και μακρόχρονη επιστημονική παρουσία, με αρκετές δημοσιεύσεις στη διεθνή βιβλιογραφία πάνω σε θέματα χειρουργικής ενδοκρινών αδένων (θυρεοειδούς – παραθυρεοειδών)
 • Γιατί έχουν πλέον δημιουργηθεί οι πλέον καλές και αξιόπιστες συνεργασίες με εξειδικευμένους και έμπειρους συναδέλφους άλλων εμπλεκομένων ειδικοτήτων (ενδοκρινολόγους, ακτινολόγους, κυτταρολόγους, αναισθησιολόγους, παθολογοανατόμους, πυρηνικούς γιατρούς). Με τις συνεργασίες αυτές επιτυγχάνεται το καλύτερο δυνατό θεραπευτικό αποτέλεσμα, με στόχο πάντα το καλό του ασθενούς που μας εμπιστεύεται. Με την παροχή πολύ υψηλού επιπέδου υπηρεσιών υγείας, σύμφωνα με τα τρέχοντα διεθνή δεδομένα (standards), το πρόβλημα του ασθενούς επιλύεται άμεσα, οριστικά, αποτελεσματικά και με την μέγιστη δυνατή ασφάλεια.
 • Γιατί έχουμε συνεργασία με επιλεγμένα νοσοκομεία που προσφέρουν υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας, αξιοπρεπείς συνθήκες νοσηλείας, σε ευχάριστο περιβάλλον, έτσι ώστε το πρόβλημα της υγείας να αντιμετωπιστεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και σε ένα όσο το δυνατόν πιο φιλικό περιβάλλον.
 • Γιατί ο προγραμματισμός της επέμβασης μπορεί να γίνει άμεσα, χωρίς άσκοπες καθυστερήσεις.
 • Γιατί κατανοούμε τις δύσκολες οικονομικές συγκυρίες που βιώνει τα τελευταία χρόνια η κοινωνία μας και βοηθούμε έμπρακτα όποιον/όποια ασθενή χρειάζεται βοήθεια από την πλευρά μας.

Υπερπαραθυρεοειδισμός (πρωτοπαθής) και επιπλοκές από την καρδιά και τα αγγεία (καρδιαγγειακό σύστημα)[/vc_column_text][/vc_column]

[dt_fancy_image image_id=”7523″]
[/vc_row]

3165

Θυρεοειδεκτομές

656

Λεμφαδενικοί Καθαρισμοί

404

Παραθυρεοειδεκτομές
ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ