Skip to main content
search

ΕΙΚΟΝΕΣ ΣΤΗ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΘΥΡΕΟΕΙΔΟΥΣ & ΠΑΡΑΘΥΡΕΟΕΙΔΩΝ

Καταδυόμενος όζος θυρεοειδούς, βαθιά στο πρόσθιο μεσοθωράκιο

Καταδυόμενος όζος θυρεοειδούς, βαθιά στο μεσοθωράκιο. Ασθενής 50 ετών με μεγάλου βαθμού διόγκωση του αριστερού λοβού του θυρεοειδούς, παρουσία όζων σε αυτόν και βαθιά κατάδυσή του στο πρόσθιο μεσοθωράκιο, μέχρι του ύψους των μεγάλων αγγείων. Ο μεγαλύτερος όζος θυρεοειδούς, μεγίστης διαμέτρου 30 mm, καταλαμβάνει τον κάτω πόλο του αριστερού λοβού και βρίσκεται σε βαθιά θέση στο μεσοθωράκιο.

Κεφαλοουραία διάμετρος αριστερού λοβού = 100 mm. Για λόγους σύγκρισης, κεφαλοουραία διάμετρος δεξιού λοβού (φυσιολογικού) = 40 mm.

Υποβλήθηκε σε εργώδη ολική θυρεοειδεκτομή. Η εκμαίευση του βαθιά καταδυόμενου αριστερού λοβού έγινε μέσω της τραχηλικής τομής, χωρίς να χρειαστεί στερνοτομή.

Ομαλή μετεγχειρητική πορεία – εξιτήριο την επομένη της επέμβασης, με άμεση επάνοδο στις καθημερινές της δραστηριότητες.

 

ΛΕΖΑΝΤΑ ΕΙΚΟΝΑΣ

Αριστερά – σχηματική αναπαράσταση του βαθμού κατάδυσης του αριστερού λοβού στο ανώτερο πρόσθιο μεσοθωράκιο μέχρι του ύψους των μεγάλων αγγείων. Η διακεκομμένη κόκκινη γραμμή αντιστοιχεί στην αριστερά κλείδα. Ο ευμεγέθης καταδυόμενος όζος θυρεοειδούς βρίσκεται στον κάτω πόλο του αριστερού λοβού.

Δεξιά – χειρουργικό παρασκεύασμα. Ο δεξιός λοβός έχει φυσιολογικές διαστάσεις. Αντίθετα ο αριστερός λοβός παρουσιάζει σημαντικού βαθμού αύξηση των διαστάσεών του και κυρίως της κεφαλοουραίας διαμέτρου, που φθάνει τα 100 mm (ενδεικτικά αναφέρεται η κεφαλοουραία διάμετρος του φυσιολογικού δεξιού λοβού = 40 mm). Η διακεκομμένη μαύρη γραμμή (με παύλες) αντιστοιχεί στην θέση της κλείδας. Ο ευμεγέθης καταδυόμενος όζος θυρεοειδούς βρίσκεται βαθιά στο μεσοθωράκιο, αντίστοιχα προς τον κάτω πόλο του αριστερού λοβού.

3165

Θυρεοειδεκτομές

656

Λεμφαδενικοί Καθαρισμοί

404

Παραθυρεοειδεκτομές
ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ